Είναι γλυκιά και κρεμώδης, πλούσια σε άρωμα καρύδας και δεν περιέχει καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα.
Στο Πουέρτο Ρίκο είναι ένα από τα κλασικά γλυκά που σερβίρουν στο τέλος ενός γεύματος αλλά είναι και το γλυκό των γιορτινών τραπεζιών και των Χριστουγέννων.
Υλικά
4 φλ. του τσαγιού γάλα καρύδας
1⁄2 κ.γ. αλάτι χοντρό
2/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1⁄2 cup άνθος αραβοσίτου
Τριμμένη κανέλα ή νιφάδες σοκολάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία αναμειγνύουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Παίρνουμε ένα φλιτζάνι από το μείγμα και το βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου, χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα με απαλή και λεία υφή.
Το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς στο μείγμα στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά και να φουσκώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια ή σε μία φόρμα που την έχουμε αλείψει πολύ ελαφρά με έλαιο καρύδας (κατά προτίμηση) ή αραβοσιτέλαιο.
Αφήνουμε τα φορμάκια ή τη φόρμα στον πάγκο της κουζίνας για περίπου 20 λεπτά να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 4 ώρες.
Στο σερβίρισμα, γαρνίρουμε με κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα.