Μήνυμα και προειδοποίηση στις τράπεζες στέλνει ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλλει τώρα παρέμβαση για μείωση των χρεώσεων στις συναλλαγές και μάλιστα σύντομα.
«Οι τράπεζες πρέπει με τη σειρά τους να επιστρέψουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα προς την κοινωνία το μέρισμα της ανάπτυξης που τους αναλογεί. Να δώσουν περισσότερα και φθηνότερα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια και να μειώσουν τις χρεώσεις που προκαλούν την κοινή λογική. Η αντίδρασή τους μέχρι σήμερα, όπως είπα και την Πέμπτη στη Βουλή, δεν μας ικανοποιεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Πυρά» από την αντιπολίτευση δέχεται η κυβέρνηση για καθυστερημένη αντίδραση στην αισχροκέρδεια.
«Η κυβέρνηση ήρθε ασθμαίνοντας να προαναγγείλει παρεμβάσεις, μόλις το ΠΑΣΟΚ έβαλε το θέμα στην ατζέντα. Η κυβέρνηση ακολουθεί τα γεγονότα με ημίμετρα και ασπιρίνες», δήλωσε ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα που αποκάλυψε τα υπερκέρδη στις τράπεζες και κατέθεσε από την 1η Μαΐου σχέδιο νόμου για την έκτακτη φορολόγηση και στο ρεύμα και στις τράπεζες και στα διυλιστήρια», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τη μάχη του προϋπολογισμού να πλησιάζει φουντώνει παράλληλα και η προεδρολογία στον απόηχο της πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Χρήστου Ράμμου με τον Αλέξη Χαρίτση να επιμένει να καλεί τα κόμματα του προοδευτικού τόξου να στηρίξουν τη υποψηφιότητά του.
«Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου απέναντι στη θεσμική κατρακύλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.
«Το ΚΕΕ δίνει σήμερα τη μάχη για να συγκροτηθεί ένα μέτωπο που θα εκφράζει τη συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών – επιστημόνων, αγροτών», σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«”Ναι”» στον διάλογο με την Τουρκία αλλά με ξεκάθαρες γραμμές», λέει ο Καραμανλής
Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία για την επέτειο των 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Καρπάθου είπε «ναι» στον διάλογο με την Τουρκία αλλά με ξεκάθαρες γραμμές ενώ έδωσε κατευθύνσεις για το πως θα πρέπει να κινηθεί η Αθήνα σε περίπτωση προσφυγής στη Χάγη.
Η Αθήνα στη διαπραγμάτευση με την Τουρκία θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να θέτει τις κόκκινες γραμμές για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, τόνισε ο κος Καραμανλής.
«Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι ένα μονομερές και αναφαίρετο δικαίωμά μας, κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο, που δεν υπόκειται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Οποιαδήποτε διευθέτηση θα πρέπει να διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός, οφείλει όμως όπως είπε να κάνει επισημάνσεις για τα εθνικά θέματα.
Πηγή