Υλικά

1 1/4 κιλού αλεύρι

3 φλ. ζάχαρη

8 αυγά

1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλακτος

3 βανίλιες

3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία

γάλα όσο πάρει η ζύμη

Εκτέλεση συνταγής

-Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνετε στη μέση μια γουβίτσα.

-Βάζετε το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και το ρίχνετε στο αλεύρι.

-Αφήνετε να περάσουν μερικά λεπτά για να κρυώσει και με τις δύο παλάμες τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο καλά.

-Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.

-Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ασπράδια να γίνουν χωριστά να γίνουν μαρέγκα.

-Κάνετε πάλι στο αλεύρι μια γουβίτσα και ρίχνετε τους κρόκους με τη ζάχαρη,τα ασπράδια και λίγο γάλα χλιαρό (1 φλιτζάνι του καφέ) μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει καλά την αμμωνία.

-Ρίχνετε τέλος και τις βανίλιες και ζυμώνετε καλά να ενωθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.

-Πλάθετε τα πασχαλινά κουλουράκια μικρά σε διάφορα σχήματα,τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα αραιά, αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.


Πηγή