Υλικά
1 1/4 κιλού αλεύρι
3 φλ. ζάχαρη
8 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλακτος
3 βανίλιες
3 κουταλάκια κοφτά ανθρακική αμμωνία
γάλα όσο πάρει η ζύμη
Εκτέλεση συνταγής
-Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη και κάνετε στη μέση μια γουβίτσα.
-Βάζετε το βούτυρο σε τηγάνι να κάψει και το ρίχνετε στο αλεύρι.
-Αφήνετε να περάσουν μερικά λεπτά για να κρυώσει και με τις δύο παλάμες τρίβετε το αλεύρι με το βούτυρο καλά.
-Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.
-Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ασπράδια να γίνουν χωριστά να γίνουν μαρέγκα.
-Κάνετε πάλι στο αλεύρι μια γουβίτσα και ρίχνετε τους κρόκους με τη ζάχαρη,τα ασπράδια και λίγο γάλα χλιαρό (1 φλιτζάνι του καφέ) μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει καλά την αμμωνία.
-Ρίχνετε τέλος και τις βανίλιες και ζυμώνετε καλά να ενωθούν και να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
-Πλάθετε τα πασχαλινά κουλουράκια μικρά σε διάφορα σχήματα,τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα αραιά, αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Πηγή