Ζυμώσεις

Οι διαφωνούντες ξορκίζουν τα σενάρια εκλογής προέδρου μέσα στο καλοκαίρι, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κρατά προς ώρας κλειστά τα χαρτιά του μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση στην οποία, όπως προανήγγειλε, θα παρουσιάσει ενωτική πρόταση.

«Να του πω ότι αν πάει σε εκλογές, το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι αποστομωτικό για όλους. Όποιος πάει τον Ιούλιο, ο πρόεδρος μπορεί να αποφασίσει γι’ αυτό. Δε θα τον σκοτώσει κανένας γι’ αυτό, απλώς θα σκοτώσει το κόμμα. Αν είναι στις διαδικασίες να πάμε 50.000, ας το κάνει μεταξύ των φίλων του», ανέφερε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Ενώ, ο Πέτρος Ευθυμίου, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

«Να κάνεις τις εκλογές 20 – 25 Ιουλίου, κατά την γνώμη μου δε νομίζω ότι οποιοσδήποτε το έχει σκεφτεί ή ότι θα διανοηθεί να το προτείνει. Nα στηθεί το αργότερο στα μέσα Οκτωβρίου».

Η συζήτηση για εσωκομματική κάλπη για αλλαγή ηγεσίας έχει ξεκινήσει για τα καλά στους κόλπους της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, σχολίασε στο MEGA:

«Ο κ. Δούκας είναι ένα αξιόλογο στέλεχος που έχει και μια κατάκτηση, κέρδισε τη Δεξιά που τόσα χρόνια είναι αήττητη. Δεν υπάρχουν αρχηγοί υπό ομηρία».

«Πιστεύω πολύ στην ακεραιότητα, στο ήθος και σε αυτό που έφερε στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης», σημείωσε ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, στο ερώτημα για το ποιος μπορεί να ενώσει την Kεντροαριστερά πρώτος ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας με 19% και ακολουθούν ο Στέφανος Kασσελάκης με 10,6%, ο Nίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, ο Χάρης Δούκας με 9,3%, ο Παύλος Γερουλάνος με 6,2%, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,7% και ο Παύλος Χρηστίδης με 4,1%.

«Θα ανοίξω τη συζήτηση της υποψηφιότητας μόνο όταν ανοίξει επισήμως από το κόμμα», είπε ο Παύλος Γερουλάνος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Μάντζος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Αυτό το οποίο δε θέλει νομίζω ο πολίτης που πιστεύει πραγματικά στην Κεντροαριστερά και την προοδευτική παράταξη είναι οι απλές λογιστικές συγκολλήσεις και αλχημείες».

Τριγμοί και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την τρίτη κατά σειρά απόλυση του Γιώργου Τσίπρα που ακολούθησε αυτήν των Διονύση Τεμπονέρα και Θανάση Θεοχαρόπουλου.

«Τα περί αργομισθίας σε ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με την αριστερά. Σε εμένα όχι απλά τους τα επιστρέφω, τους φτύνω στα μούτρα», ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και προσανατολίζονται στην αναδιοργάνωση του κόμματος, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

«Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος. Απλά ό,τι γίνεται βιαστικά και πρόχειρα κινδυνεύει να καεί νωρίς», σημείωσε ο Γιώργος Καραμέρος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Η λύση δεν μπορεί να είναι αποπομπές, διαγραφές. Την ώρα που ζητάει ο κόσμος να ενωθούμε όλοι, μέσα στο εσωτερικό του κόμματος γίνεται το ακριβώς αντίθετο».

Οι Κεντρικές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνεδριάζουν στο τέλος του μήνα.


Πηγή