Pastel de nata: Πώς θα φτιάξετε τα γλυκά ταρτάκια με κρέμα που λατρεύουν οι Πορτογάλοι


Κάθε χώρα έχει τα δικά της εθνικά πιάτα και την δική της κουζίνα.

Ιδιαίτερα, ξεχωριστά, που μας δίνουν μια διαφορετική εμπειρία γεύσης.

Στην Πορτογαλία έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν υπέροχα μικρά, ατομικά γλυκά και αρτοσκευάσματα, που μπορείς να απολαύσεις μαζί με τον καφέ σου.

Μάλιστα, κάθε καφετέρια (confeitaria ή pastelaria όπως ονομάζονται) είναι και ένα μικρό ζαχαροπλαστείο, όπου έχουν μια μεγάλη βιτρίνα με άπειρα γλυκίσματα για να διαλέξεις.

Ξεχωρίζει το pastel de nata ή pastel de Belém, το εθνικό γλυκό της Πορτογαλίας.

Σημαίνει «γλυκό με κρέμα», καθώς αυτό είναι το βασικό του συστατικό.

Τα καλύτερα pasteis de nata θα τα βρεις στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο Antiga Confeitaria de Belém στη Λισαβόνα.

Διαβάστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής, στο bovary.gr. 

iefimerida.gr



Πηγή