Πατατόπιτα με μυρωδικά για απόλαυση χωρίς ενοχές

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες

1,2 κιλά πατάτες

2 κρεμμύδια ξερά

Μαϊντανό

Άνηθο

Δυόσμο

2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες ενώ παράλληλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις βράσουν οι πατάτες τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πατάμε με πιρούνι και τις αλατίζουμε. Βάζουμε πιπέρι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και την κάπαρη.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα πρώτα 3 φύλλα, λαδώνοντας ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα επόμενα 3 φύλλα λαδώνοντας ένα-ένα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε την πίτα, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την σκεπάζουμε 10 λεπτά με καθαρή πετσέτα. Η διαδικασία αυτή κάνει το φύλλο πιο τραγανό.

Αφαιρούμε την πετσέτα και σερβίρουμε την πίτα.



Πηγή