Μάλιστα, το γεγονός το πανηγύρισε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία του με τον Αλέξη Τσίπρα γράφοντας «σιγά μην τους κάναμε το χατίρι».

Ο αψύς Σφακιανός είχε μόλις δεσμευτεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τα μέλη του κόμματος ότι θα είναι ένας άλλος… Πολάκης από εκείνον των προγραφών δημοσιογράφων, δικαστικών και τραπεζιτών.

Μάλιστα μετά τη γενναία, όπως τη χαρακτήρισαν κίνηση μεταμέλειας, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας αναθεώρησαν την στάση και μαζί και ο πρόεδρος του κόμματος.

«Από εδώ και μπρος θα είμαι προσεκτικός. Θα προσέχω τι γράφω και πώς το γράφω», τόνισε ο ίδιος, με τον Νίκο Μπίστη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, να σημειώνει:

«Παίρνουμε το ρίσκο της υποτροπής. Τρίτη φορά δεν έχει».

Αντιδράσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Η στροφή του Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο κράτησε λίγο, σχολιάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Ο ‘πολακισμός’ είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές», λένε από τη ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά:

«Σε μια στιγμή που η τραγωδία των Τεμπών απαιτεί χαμηλούς τόνους, ενσυναίσθηση και αναζήτηση της αλήθειας, η ΝΔ επιλέγει τον δρόμο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις εσωτερικές του διεργασίες. Στον κατήφορο της τοξικότητας, την αφήνουμε μόνη».

«Η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους όρους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Ένα σχόλιο στο Twitter του Άδωνι Γεωργιάδης πυροδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον Παύλο Πολάκη.

«Είχα πολλές φορές πει όλο αυτό το διάστημα ότι προσωπικά δεν πιστεύω ‘ότι ο Τσίπρας θα αφήσει τον Πολάκη… είναι μεταξύ τους όπως το νύχι με το κρέας’. Σήμερα απλά ολοκληρώθηκε το θέατρο».

«Φτιάξε καλάθι του μπακαλιάρου και βρες δικηγόρους για τότε που θα διευκρινίζουμε τα αδιευκρίνιστα», απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

Διάλογο στο Twitter ο Παύλος Πολάκης άνοιξε και με γνωστό δημοσιογράφο και εκδότη, ανταλλάσσοντας σκληρές εκφράσεις.


Πηγή