Οι θριαμβευτές της Ευρώπης φτάνουν στο σπίτι τους. Ο Πειραιάς φλέγεται για το καμάρι του. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν μπορεί να περιμένει άλλο.

Οι ήρωες της σπουδαιότερης βραδιάς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο, χάνονται μέσα το πλήθος.

Ένα κόκκινο σύννεφο καπνού σκεπάζει το ανοικτό λεωφορείο που μεταφέρει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Οι ποδοσφαιριστές πανηγυρίζουν σα μικρά παιδιά.

Παίκτες και κόσμος τραγουδούν για τον Θρύλο της Ευρώπης, που δόξασε για ακόμα μία φορά την Ελλάδα. Το πούλμαν διασχίζει αργά μία κόκκινη λαοθάλασσα.

Ο Πειραιάς θυμίζει μεθυσμένη πολιτεία. Ο «αρχιτέκτονας» του θριάμβου Λουίς Χοσέ Μεντιλίμπαρ απολαμβάνει μαζί με τους παίκτες του, στιγμές δόξας και θριάμβου.

Στιγμές μυσταγωγίας. Στιγμές μαγικές. Οι θριαμβευτές της Ευρώπης αποθεώνονται από τον κόσμο του Ολυμπιακού που έχει πλημμυρίσει τον Πειραιά.

Εκστασιασμένοι οπαδοί έχουν σκαρφαλώσει ακόμα και πάνω σε κολώνες. Άλλο λίγο, έμεινε, η αδημονία πλησιάζει στο τέλος της.

Η αποθέωση του Βαγγέλη Μαρινάκη έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πρώτος φτάνει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ο οραματιστής του Ευρωπαϊκού θριάμβου Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού τον αποθεώνει. Η ερυθρόλευκη οικογένεια τον αγκαλιάζει και τον συγχαίρει που κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το πιο τρελό όνειρο.

Λίγα στιγμές μετά, ο ηγέτης της ευρωπαϊκής ραψωδίας, ο άνθρωπος που δε σταμάτησε ποτέ να ονειρεύεται, στέκεται και απολαμβάνει το ερυθρόλευκο έπος. Καμαρώνει τα παιδιά του, τους ήρωες της 29ης Μαΐου.

Απολαμβάνει τον Ολυμπιακό, την ομάδα που αγάπησε από μικρό παιδί, στον ευρωπαϊκό θρόνο.

Το πούλμαν των νικητών φτάνει έξω από το δημοτικό θέατρο Πειραιά. Η μουσική δίνει το έναυσμα για το πάρτι των πρωταθλητών Ευρώπης.

«Ένα διάδρομο όλοι μαζί να κατέβει η ομάδα», λέει ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ο δήμαρχος Πειραιά δίνει το σύνθημα. Ο ύμνος του Ολυμπιακού ηχεί. Ο κόσμος ανατριχιάζει και παραληρεί.

Οι θριαμβευτές της Ευρώπης φτάνουν ένας ένας στην εξέδρα που έχει στηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Υποδοχή ηρώων στους παίκτες του Ολυμπιακού και τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Θρύλος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γιορτάζει. Η τρομπέτα δίνει το σύνθημα. Όλος ο κόσμος υψώνει τα χέρια και χειροκροτεί λίγο πριν βγουν οι θριαμβευτές με το τρόπαιο στη σκηνή.

Ο οραματιστής του ερυθρόλευκου ευρωπαϊκού θριάμβου, Βαγγέλης Μαρινάκης βγαίνει στην εξέδρα των πρωταθλητών και αποθεώνεται.

Στη σκηνή και το βαρύτιμο τρόπαιο.

«Σήμερα το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, για τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας», είπε ο ίδιος.

Απόλυτη δικαίωση του οράματός του. Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού πίστεψε πιο πολύ από όλους σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο και τον έφερε στον Πειραιά.

«Σήμερα το όνειρο το τρελό είναι πλέον πραγματικότητα. Για τον Ολυμπιακό μας, για τον Πειραιά μας, για την Ελλάδα μας. Αυτή τη νύχτα θέλω να την χαρούμε ιδιαίτερα. Ο ατέλειωτος λαός μας, οι παίκτες μας, ο μεγάλος μας προπονητής, και όλοι εσείς που μας δώσατε τη δύναμη να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Ζήτω ο θρύλος, ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω η Ελλάδα».

«Θέλω να αγαπάτε αυτή την ομάδα με την καρδιά σας»

Το καμάρι του Πειραιά, το καμάρι της Ελλάδας, έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

Το τρόπαιο του Conference League στη χώρα μας, χάρη στο θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Όλοι μαζί, όλος ο Πειραιάς μαζί, όλη η Ελλάδα μαζί το σηκώνουμε».

Ένα κύπελλο που αυτομάτως καθιστά τον Βαγγέλη Μαρινάκη τον πιο πετυχημένο Έλληνα παράγοντα όλων των εποχών σε όλα τα σπορ.

Θρίαμβος, μυσταγωγία, ανατριχίλα.

«Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήταν όλη τη χρονιά δίπλα μας. Κάναμε έναν άθλο. Σας ευχαριστούμε όλους και θέλω να αγαπάτε αυτή την ομάδα με την καρδιά σα και όλοι μαζί να πάμε για ευρωπαϊκά», δήλωσε ο Κώστας Φουρτούνης.

Ένας, ένας οι πρωταθλητές Ευρώπης σηκώνουν την κούπα. Ο «αρχιτέκτονας», Μεντιλίμπαρ, ο «killer» Ελ Κααμπί, ο Ρόντινέι.

Αποθέωση για τους ήρωες του έπους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Και μία selfie των πρωταθλητών Ευρώπης με το καλύτερο φόντο. Τον θρυλικό λαό του Ολυμπιακού.

Η γιορτή κράτησε μέχρι το ξημέρωμα. Όλοι αποχώρησαν τρισευτυχισμένοι, μάρτυρες της πιο σπουδαίας ημέρας στην ιστορία του Ολυμπιακού.

«Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό…».


Πηγή