Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το λουκάνικο (κομμένο σε μπουκιές) και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συχνά με ένα ξύλινο κουτάλι. Υπολογίστε εδώ χρόνο ψησίματος, περίπου 8 λεπτά.
Προσθέστε το μπρόκολο, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύετε.
Κατόπιν, ρίχνετε το ριγκατόνι και το ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και τα ζυμαρικά να είναι μαλακά.
Στη συνέχεια, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.