Ενα καλοκαιρινό πιάτο, εύκολο και γευστικό. Απαιτεί φρέσκες και ώριμες ντομάτες, εποχής.

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 450 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • Θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
  • 1 χούφτα σπανάκι, βρασμένο
  • 3 μεσαίες ντομάτες
  • 2 φετούλες μπέικον
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο τσίλι
  • Πέννες, παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το στήθος κοτόπουλο -Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
  • Ροδίστε καλά για τουλάχιστον 5 λεπτά, σε μεσαία φωτιά -Καλύτερα να κόψετε σε φέτες το στήθος και να το ροδίσετε -Βγάλτε το στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, το σπανάκι, το μπέικον κομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το τσίλι -Ροδίστε να πάρουν αρώματα
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, αρκετή τριμμένη παρμεζάνα, ανακατέψτε
  • Προσθέστε το κοτόπουλο, δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι ή τσίλι
  • Βράστε τα μακαρόνια και αναμείξτε τα, σουρωμένα, με την κρεμώδη σάλτσα
  • Αν σας φαίνονται κάπως στεγνά, ρίξτε λίγο από το νερό που βράσατε τις πέννες
  • Σερβίρετε με άφθονη παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό!

<!–

–>

Πηγή