400γρ. λινγκουίνι
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 σφηνάκι βότκα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο και τον σπάτε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον τόνο, ανακατεύετε, σβήνετε με τη βότκα και μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και προσθέτετε τον άνηθο και τα λινγκουίνι που έχετε στραγγίσει μαζί με 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που έχετε κρατήσει. Ανακατεύετε καλά για μισό λεπτό σε δυνατή φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή