Υλικά:
1 μέτριο χταπόδι (σχεδόν 1 κιλό)
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
1 κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 κούπα πολτό ντομάτας
1 κανέλα σε ξυλάκι
3 γαρίφαλα
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεκινάς καθαρίζοντας καλά το χταπόδι. Πρέπει να αφαιρέσεις το στόμα και το περιεχόμενο της σακούλας σχολαστικά.
Το πλένεις επίσης πολύ καλά και το κόβεις σε κομμάτια. Το ρίχνεις στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά και με κλειστό το καπάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια ρίχνεις το λάδι και σβήνεις με το λευκό κρασί. Προσθέτεις τον πολτό ντομάτας, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το πιπέρι.
Το αφήνεις να βράσει και ελέγχεις μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις τα ζυμαρικά μόνα τους.
Τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μπορείς να το στολίσεις με μερικές ελιές.
Πηγή