Υλικά Συνταγής

30 γραµ. βούτυρο

Λίγο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλερι

500 γραµ. γαρίδες

100 γραµ. λευκό ξηρό κρασί

700 γραµ. ζωμό λαχανικών

30 γραµ. βούτυρο

30 γραµ. αλεύρι

200 γραµ. κρέμα γάλακτος

Λίγο πιπέρι καγιέν

1 δαφνόφυλλο

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο με λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις γαρίδες ολόκληρες, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 3′. Αφαιρούμε τις γαρίδες τις καθαρίζουμε και τις διατηρούμε σκεπασμένες για αργότερα. Ξαναβάζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 20′. Με το μπλέντερ χειρός αλέθουμε όλα τα υλικά του ζωμού στην κατσαρόλα. Σουρώνουμε τον ζωμό γαρίδας σε λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε τα υλικά να πάρουμε όσο περισσότερο ζωμό μπορούμε. Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη και πετάμε τα υπολείμματα λαχανικών.

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1′ να ψηθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας και σιγοβράζουμε για 10′. Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι καγιέν, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 1′. Τέλος προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και βράζουμε 1’. Σερβίρουμε τη σούπα γαρίδας σε ζεστά μπολ γαρνίροντας με λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και έξτρα πιπέρι καγιέν.


Πηγή