Υλικά:

1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους

1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε μικρά κομμάτια

4 πατάτες κομμένες σε κύβους

2 καρότα  κομμένα σε κύβους

1 σελινόριζα κομμένη σε μικρούς κύβους

1 πράσο κομμένο σε κύβους

3-4 φούντες από κουνουπίδι

1 μικρή πιπεριά

1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

60 γρ. βούτυρο

αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

1/2 φλ. λευκό κρασί

Εκτέλεση:

Βάζεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και περιμένεις να ζεσταθεί.

Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνεις όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και προαιρετικά 1 κ.γ. ελαιόλαδο.

Όταν μαλακώσουν σβήνεις με το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί.

Προσθέτεις νερό τόσο ώστε να καλύψει εντελώς τα λαχανικά και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι.

Αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά.

Τη στολίζεις με φύλλα μαϊντανού και είναι έτοιμη.


Πηγή