Πεντανόστιμο σουφλέ με μπρόκολο

Υλικά

1 μεσαίο μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 πράσινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 αβγά
300 γραμμάρια γάλα
300 γρ. τσένταρ τριμμένο χαμηλό σε λιπαρά
αλάτι και πιπέρι
100 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο

Διαδικασία

1.Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίξτε τα μπουκέτα του μπρόκολου και την πιπεριά, αφού την ψιλοκόψετε. Βράστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
2.Σουρώστε τα και ξεπλυνέτε τα με μπόλικο κρύο νερό. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα σύρμα τα αβγά, το γάλα και τα 200 γρ. τσένταρ. Προσθέστε τα λαχανικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4.Απλώστε το μείγμα σας, σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αφού πρώτα το βουτυρώσετε.
5.Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο ψωμί με το υπόλοιπο τσένταρ και πασπαλίστε το πυρίμαχο σκεύος.
6.Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, στους 180 βαθμούς στον αέρα.

vita.gr

Πηγή