Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αλλά ακόμα και οι καλύτεροι φίλοι πρέπει να έχουν κάποια όρια. Έχετε κάνει ποτέ σεξ μπροστά στον καλύτερό σας φίλο; Αν όχι, τότε για ποιο λόγο να κάνετε μπροστά στον σκύλο σας;

Δείτε λοιπόν παρακάτω ποια είναι αυτά τα 5 πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνετε ποτέ μπροστά στον σκύλο σας.

-Πάλη

Το να παλεύετε με τον σκύλο σας ακόμα και για πλάκα είναι λάθος. Έτσι του μαθαίνετε πως η πάλη είναι κάτι το αποδεκτό. Μερικοί σκύλοι καταλαβαίνουν πως όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι ενώ κάποιοι άλλοι δεν το αντιλαμβάνονται εύκολα. Μπορεί μάλιστα να υπερενθουσιαστούν με την πάλη και να τραβήξουν το παιχνίδι πιο πέρα από ότι θα έπρεπε. Μπορεί να μάθουν με αυτόν τον τρόπο να πηδάνε πάνω σας, να σας ρίχνουν κάτω ή ακόμα και να δαγκώνουν.

Πώς να το χειριστείτε

Διδάξτε στο σκυλάκι σας πως όταν είναι η ώρα του παιχνιδιού (και μόνο τότε) επιτρέπονται κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις. Να είστε αυστηροί μαζί του για να καταλάβει μέχρι που είναι τα όρια του παιχνιδιού.

-Τσακωμοί

Οι τσακωμοί με την κοπέλα σας συνήθως δεν είναι το καλύτερο θέαμα για τον σκύλο σας. Όταν εκνευρίζεστε, ο σκύλος σας εκνευρίζεται και αυτός. Θα αρχίσει να γαβγίζει, να είναι νευρικός και θα προσπαθήσει να λύσει τη διαμάχη μόνος του. Υπάρχει ο κίνδυνος να δαγκώσει την κοπέλα σας ή όποιον προσπαθεί να τα βάλει μαζί σας.

Πώς να το χειριστείτε

Μην τσακώνεστε σε έντονους τόνους όταν ο σκύλος είναι μπροστά. Προσπαθήστε να φερθείτε πιο πολιτισμένα και αποφύγετε τις έντονες χειρονομίες.

-Αντροπαρέα

Μια αντροπαρέα που φωνάζει και κάνει φασαρία μπορεί να τρομάξει τον σκύλο σας αν αυτός έχει συνηθίσει σε ήρεμο περιβάλλον. Κάποιοι σκύλοι απλά πάνε σε κάποιο άλλο δωμάτιο ενώ άλλοι αγριεύουν και ορμάνε σε φίλους και γνωστούς αν τους δουν, για παράδειγμα, να φωνάζουν στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Πώς να το χειριστείτε

Αν δείτε τα αυτιά και την ουρά του σκύλου σας να είναι προς τα πίσω τότε σημαίνει πως έχει αρχίσει να εκνευρίζεται. Πείτε στους φίλους σας να χαλαρώσουν λίγο για να μην τον τρομάζουν ή βάλτε τον σε ένα άλλο δωμάτιο για όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Επίσης μπορείτε να μάθετε τον σκύλο σας να συνδυάσει τη συγκέντρωση φίλων με φαγητό και ευχαρίστηση. Κάθε φορά που φωνάζετε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα δώστε του ένα μπισκοτάκι και χαϊδέψτε τον για λίγη ώρα.

-Σεξ

Πολλοί σκύλοι είναι αρνητικοί στο να βλέπουν τα αφεντικά τους να κάνουν σεξ και αγριεύουν ή ζηλεύουν. Αν ο σκύλος σας έχει συνηθίσει να κοιμάται δίπλα σας κάθε βράδυ, τότε είναι λογικό να εκνευριστεί αν δει κάποιο άλλο άτομο να παίρνει τη θέση του. Επίσης, οι ήχοι που βγαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ αναστατώνουν τους σκύλους και κάποιοι από αυτοί προσπαθούν να επέμβουν για να τους σταματήσουν.


Πώς να το χειριστείτε

Διδάξτε τον σκύλο σας να μένει μόνος του και να μην κοιμάται ποτέ δίπλα στο κρεβάτι σας. Έτσι θα μάθει πως υπάρχουν κάποια όρια και δεν θα τα παραβιάζει. Αν ο σκύλος σας έχει μάθει να κοιμάται στο κρεβάτι σας μπορείτε και πάλι να τον εκπαιδεύσετε να μην το κάνει. Βάλτε τον στο κρεβάτι του την πρώτη νύχτα έστω και για μια ώρα. Τη δεύτερη νύχτα βάλτε τον για 2 ώρες και έτσι σιγά-σιγά θα μάθει να κοιμάται μόνος του.


-Μπερδεμένα μηνύματα

Μην δίνετε στον σκύλο σας μπερδεμένα μηνύματα αλλά φροντίστε να είστε ξεκάθαροι απέναντί του. Πρέπει να του μάθετε να βασίζετε πάνω σας σε κάθε φάση της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, το να πηδάει πάνω σας κάθε φορά που μπαίνετε σπίτι ενώ του έχετε απαγορέψει να πηδάει πάνω στους καλεσμένους σας είναι ένα μπερδεμένο μήνυμα. Μην του λέτε ότι θα πάτε στο πάρκο ενώ τον πηγαίνετε στον κτηνίατρο. Αν δεν είστε αξιόπιστοι στα μάτια του σκύλου σας, τότε ούτε αυτός θα είναι.


Πώς να το χειριστείτε

Φροντίστε να είστε ειλικρινείς τουλάχιστον 99 στις 100 φορές. Οι σκύλοι είναι όπως τα μικρά παιδιά. Θα δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους όταν έχουν στο περιβάλλον τους έμπιστα άτομα που τους λένε την αλήθεια και δεν τους κοροϊδεύουν.

govastileto.gr


Πηγή