Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε αργά χτες το βράδυ η είδηση πως η διοίκηση του ΕΚΑΒ Πάτρας έδωσε εντολή στο ΕΚΑΒ Ζακύνθου να μεταφέρει στην αχαϊκή πρωτεύουσα το μοναδικό όχημα που είναι και κινητή μονάδα, κατάλληλη για να εξυπηρετήσει ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι το νησί.Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο είναι απολύτως αναγκαίο στο νοσοκομείο της Ζακύνθου που συχνά πρέπει να αντιμετωπιστούν περιστατικά με ασθενείς που είναι θύματα τροχαίων ή άλλων περιστατικών που θέλουν μεταφορά. Εκείνο που απομένει πλέον είναι οι ενεργειες που θα αναληφθούν από τις τοπικές αρχές ώστε να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο ή τουλαχιστον να δημοσιοποιηθούν οι λόγοι μιας τέτοιας αποφασης.

Ο Συλλογος των Εργαζομένων
Μάλιστα, με δημόσια τοποθέτησή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο νοοκομείο του νησιού επισημαίνεται πως «Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ Πάτρας και συγκεκριμένα ο κ. Μπαρακος έδωσε εντολή στο ΕΚΑΒ Ζακύνθου να παραδώσει σήμερα το πρωί στην Πάτρα το μοναδικό ασθενοφόρο – κινητή μονάδα που υπάρχει στο νησί. το συγκεκριμένο ασθενοφόρο είναι πλήρες εξοπλισμένο για την διακομιδή βαρέων περιστατικών (διασωληνωμενων, πολυτραυματιων κλπ) αλλά και για την μεταφορά περιστατικών από δύσβατες περιοχές. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πλέον στο νησί παραμένει ένα απλό ασθενοφόρο για την αντιμετώπιση απλών περιστατικών με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται για άλλη μια φορά οι υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες και των επισκεπτών της Ζακύνθου.
Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωές των άλλων;»
Δεν μένουν, όμως, μόνο σε αυτό αφού ασκούν κριτική και σε όσους μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων προσθέτοντας πως «Τέλος είναι λυπηρό που για ένα τόσο σημαντικό θέμα ασχολήθηκε μόνο το Δ.Σ. του Συλλόγου ενώ οι έχοντες θέσεις εξουσίας δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων είτε γιατί περίμεναν επίσημη ενημέρωση, είτε δεν κατάλαβαν την σοβαρότητα, είτε γιατί θεωρούσαν ότι δεν ήταν στα καθήκοντα τους. Όταν προκύπτουν τόσο σοβαρά θέματα ειδικά στο χώρο της υγείας καλό είναι κάποιοι να ξεπερνάμε τα τυπικά και να προχωρανε στην ουσία»

Ο Δήμαρχος
«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την εντολή του διοικητή του ΕΚΑΒ Πάτρας για την άμεση απομάκρυνση από τη Ζάκυνθο του μοναδικού ασθενοφόρου που διαθέτει κινητή μονάδα και μπορεί να μεταφέρει διασωληνωμένους ασθενείς»,δηλώνει ο Δήμαρχος Ζακύνθου και προσθέτει «Αυτή η εντολή πρέπει να ανακληθεί, διότι είμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου και οι ανάγκες του νησιού μας σε διακομιδές είναι άκρως επιτακτικές. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για αυτό που συμβαίνει και παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλλουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ο καθένας, ώστε η εντολή του Διοικητή του ΕΚΑΒ Πάτρας να μην εκτελεστεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου κατ´ ελάχιστον και αφού λήξει η τουριστική περίοδος.
Η Ζάκυνθος χρειάζεται αναβαθμισμένες, και όχι υποβαθμισμένες, υπηρεσίες υγείας και ως Δήμος Ζακύνθου θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας γι αυτό, ενημερώνοντας τους καθ´ ύλην αρμόδιους».

imerazante.gr