Η σάλτσα πέστο, με βάση τον βασιλικό, είναι η γνωστή που χρησιμοποιούμε σε μακαρόνια ή πίτσες, η απόλυτη ιταλική πατέντα.
Σας προτείνω το πέστο ως συνοδευτική σάλτσα στο γιορτινό σας τραπέζι, με κρέατα, κοτόπουλο ή γαλοπούλα. H παρακάτω συνταγή είναι πιο ραφινάτη, γιατί εκτός από βασιλικό προτείνω ρόκα και λίγο δυόσμο, κουκουνάρι και αμύγδαλα. Ακολουθήστε.
Υλικά
- 1 κουταλιά αμύγδαλα φιλεταρισμένα
- 1 κουταλιά κουκουνάρι
- 1,5 σκελίδα σκόρδο
- Φύλλα βασιλικού, ρόκας και ελάχιστο δυόσμο
- 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τις πρασινάδες και πετάξτε τα σκληρά κομμάτια
- Σε μίξερ ή μπλέντερ βάλτε όλα τα φύλλα
- Ρίξτε σκόρδο, παρμεζάνα σε κομμάτια, κάπαρη, κουκουνάρι και αμύγδαλα
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
- Χτυπήστε καλά -Προσθέστε το ελαιόλαδο τελευταία στιγμή, χτυπήστε ξανά
- Ετοιμο το πέστο!
- Συντηρείται για μέρες στο ψυγείο, αρκεί να βάλετε λάδι στην επιφάνεια
Πηγή