Την τελευταία της πνοή άφησε στο Ιατρικό Κέντρο του UCLA μετά από σύντομη νοσηλεία και ένα πολύ βαρύ έμφραγμα η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, που τη δεκαετία του 1970 είχε ενσαρκώσει την πριγκίπισσα Λέια Οργκάνα, στις πρώτες ταινίες της σειράς “Ο Πόλεμος των Αστρων”.

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού ανακοίνωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της κόρης της Μπίλι Λούρντ.

“Με μεγάλη θλίψη η Μπιλι Λούρντ επιβεβαιώνει ότι η αγαπημένη μητέρα της Κάρι Φίσερ, απεβίωσε στις 8.55 σήμερα το πρωι” αναφέρεται στην γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου Σάιμον Χόλς.

Η 60χρονη  Φίσερ, υπέστη μφραγμα την περασμένη Παρασκευή εν πτήσει ενώ επέβαινε σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Λονδίνο – Λος Άντζελες. Το περιστατικό σημειώθηκε 15 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στο Λος Άντζελες, και οι επιβάτες της χορήγησαν τις πρώτες βοήθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ, χρειάστηκε 15 λεπτά για να επανέλθουν οι καρδιακοί παλμοί της ηθοποιού, η οποία τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της καρδιακής λειτουργίας στο Ιατρικό Κέντρο.

O αδελφός της, Τοντ Φίσερ, δήλωσε στο περιοδικό The Hollywood Reporter ότι η ηθοποιός βγήκε από το τμήμα εκτάκτων περιστατικών και ότι η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.