Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα στο σπίτι του ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Κώστας Μίχος. Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τονίζει χαρακτηριστικά: Με βαθιά θλίψη και απέραντη συγκίνηση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος αποχαιρετά τον Κώστα Μίχο, Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, ο οποίος έφυγε σήμερα από κοντά μας σε ηλικία μόλις 49 ετών. Ο Κώστας, υπήρξε για όλους μας ένας πολύτιμος συνεργάτης που πίστεψε και συνέβαλε στο όραμα για μια δυνατή και ανθρώπινη περιφέρεια. Πάνω από όλα, υπήρξε άξιος εκπρόσωπος του λαού της Φωκίδας για την οποία μοχθούσε με ζήλο και αυταπάρνηση καθημερινά. Διακρίθηκε για το ήθος, την μετριοπάθεια και την ευγένεια σε κάθε έκφανση της ζωής του. Πάλεψε γενναία, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια την ασθένειά του, αφοσιωμένος μέχρι και την ύστατη ώρα στα καθήκοντά του», προτίθεται στην ανακοίνωση.

mixos_fokida_aftodioikisi-731x1024Ο Κώστας Μίχος γεννήθηκε στον Κονιάκο Φωκίδας. Ήταν γιος του Νικολάου και της Αικατερίνης Μίχου. Το 1985 τέλειωσε το σχολείο στο 28οΠαγκρατίου. Ήταν απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Συνέχισε τις σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, αποφοιτώντας με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού.

Είχε εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συμμετείχε σε σημαντικά έργα πανελληνίας εμβέλειας, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας, αφού, τα τελευταία έξι χρόνια, προ της εκλογής του, διατηρούσε γραφείο μελετών – κατασκευών στην Ερατεινή Φωκίδας. Ως έφεδρος αξιωματικός υπηρέτησε στο Δ΄ Σώμα Στρατού, στην Ξάνθη (ΔΕΣΕ).

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος εκφράζει το θερμά της συλληπητήρια στη σύζυγό του Νικολέτα και τα παιδιά Δήμητρα και Νίκο, ενώ θα τιμήσει τη μνήμη του σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί στη Λαμία σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00.

Αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας θα παραμείνουν κλειστές όλη την ημέρα, και οι υπηρεσίες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων θα παραμείνουν κλειστές από τις 12 έως και τις 15.00, σε ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τον εκλιπόντα Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας.

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα μέχρι και αύριο στις 15.00.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 12.30, στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ερατεινή Φωκίδας. Η ταφή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Κονιάκο Φωκίδας.

aftodioikisi.gr