Η πιπίλα είναι πολύ χρήσιμη σε περιπτώσεις που το μωρό σας είναι αναστατωμένο. Από αυτό όμως το σημείο, μέχρι η χρήση της να γίνεται άκριτα και χωρίς προϋποθέσεις, υπάρχει μεγάλη απόσταση!

Να δίνετε πιπίλα στο παιδί, αφού πρώτα έχετε βεβαιωθεί ότι δεν κλαίει επειδή πεινάει, διψάει κτλ. Αν διαπιστώσετε έμπρακτα ότι δεν είναι θέμα βιοτικής ανάγκης, τότε και μόνο τότε να καταφύγετε στη λύση της πιπίλας.

Μην αντιμετωπίζετε την πιπίλα ως την εύκολη λύση κάθε φορά που το παιδί είναι αναστατωμένο. Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι άκρως βολικό να του τη δώσετε για να δείτε με την ησυχία σας μια ταινία, όμως δεν είναι ορθολογική και παιδαγωγικά σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μην παραλείπετε να αποστειρώνετε την πιπίλα πριν από κάθε χρήση της από το μωρό και όχι μόνο όταν πέφτει κάτω. Είναι τόσα τα μικρόβια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, που είναι σημαντικό λάθος η μη αποστείρωσή της.

Να ελέγχετε τακτικά ότι είναι σε καλή κατάσταση. Είναι αυτονόητο ότι αν τυχόν παρατηρήσετε κάποια φθορά, θα πρέπει να αγοράσετε άμεσα καινούρια.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αντικαθιστάτε την παλιά με νέα πιπίλα, ακόμα κι αν δε συντρέχει προφανής λόγος. Ενδεικτικά, κάθε 2-3 μήνες περίπου καλό είναι να γίνεται η αντικατάσταση.


Μην κρεμάτε την πιπίλα με κορδόνι από το λαιμό του μωρού σας. Δεν αργεί να γίνει το κακό αν αφήσετε για λίγο μόνο του το μικρό σας αγγελούδι…


Πηγή