Πίτα με μπακαλιάρο – Παραδοσιακή συνταγή από την Κεφαλονιά
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
- 1 1/2 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος χωρίς τα κόκκαλα
- 5 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές φλάσκες
- 1 πρέζα σαφράν
- 1/2 λίτρο λάδι
- αλάτι
Για τη ζύμη
- 1 κιλό αλεύρι
- 40 γρ. μαγιά
- 2 αυγά
- 1/4 λίτρο νερό
- λάδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε χλιαρό νερό, μαγιά και αλάτι.
- Προσθέτετε το αλεύρι και τα αυγά και ζυμώνετε. Ρίχνετε λίγο αλάτι.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε με λάδι, λίγο σαφράν και αλάτι.
- Δουλεύετε πολύ καλά τη ζύμη και την αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά, σκεπάζοντάς τη με μια πετσέτα.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγετε σε φύλλο με τον πλάστη. Βάζετε το μισό φύλλο σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι.
- Μοιράζετε τη γέμιση και τα φιλετάκια του μπακαλιάρου μέχρι να καλυφθεί το φύλλο.
- Σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι φύλλου κλείνοντας καλά τις ενώσεις της πίτας.
- Τρυπάτε την πίτα για να μη φουσκώσει.
- Βάζετε το ταψί στο φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμούς για 20 λεπτά.