Υλικά για 4 άτομα

1 πακέτο φύλλο κουρού

750 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια

5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κ.σ. θυμάρι φρέσκο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σουσάμι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε το φύλλο και το αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο, σε ψηλή θερμοκρασία.

Όταν ο όγκος τους μειωθεί χαμηλώνετε τη φωτιά μας και τα αλατίζετε.

Ακολούθως προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα ρίχνετε το σκόρδο και το θυμάρι.

Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC βαθμούς και αλείφετε με ελαιόλαδο το ταψί.

Στρώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε πάνω του το μείγμα των μανιταριών και το απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί.

Στρώνετε και το δεύτερο φύλλο και κλείνετε τις ενώσεις, διπλώνοντας τα δύο φύλλα στις άκρες του ταψιού.

Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

Το βγάζετε και το αφήνετε σε πιατέλα. Προσθέτετε στη κατσαρόλα λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Μόλις γυαλίσουν και μαλακώσουν τα κρεμμύδια, προσθέτετε τα μανιτάρια, το μπέικον, το σκόρδο και τα καρότα σε μπαστουνάκια και σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λ.

Βάζετε πάλι στη κατσαρόλα το κοτόπουλο, διαλύετε στο ζωμό κότας το πελτέ με τη ζάχαρη και το ρίχνετε στη κατσαρόλα μαζί με όλο το κόκκινο κρασί και τη δάφνη.

Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα.

Στη συνέχεια, αφαιρείτε το καπάκι και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.

Αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο και δεν έχει δέσει η σάλτσα, διαλύετε 1 κ. σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ το ρίχνετε στο φαγητό και ανακατεύετε.

Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι, ζυμαρικά ή πατάτες πουρέ. Πασπαλίζετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.


Πηγή