Πιτάκια με πραλίνα και μπανάνα – Γλυκιά λιχουδιά για όλες τις ώρες
Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη γέμιση
- 1 κούπα πραλίνα φουντουκιού
- 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε φέτες
Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 5 γραμμάρια αλάτι
- 15 ml ελαιόλαδο
- 150 ml νερό
- ζάχαρη άχνη και κανέλλα
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε σε φέτες τη μπανάνα και αδειάζετε την πραλίνα φουντουκιού σε μια κούπα για τη γέμιση.
Για τη ζύμη
- Ρίχνετε όλα τα υλικά σε µια λεκάνη και τα δουλεύετε µέχρι να έχετε ένα ζυµάρι.
- Το αφήνετε για λίγο να ξεκουραστεί και µετά το ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού κόβετε το ζυµάρι σε δίσκους.
- Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε στο κέντρο κάθε δίσκου από μια φέτα μπανάνα και μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα και το διπλώνετε σε µισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν.
- Τοποθετείτε τα σοκολατοπιτάκια σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και τα ψήνετε περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Πασπαλίζετε µε άχνη και κανέλλα και τα σερβίρετε ζεστά.
newsbeast.gr/