Πλευρώτους μπουρδέτο





Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά για 4 άτομ
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές

1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι (ή μείγμα γλυκού και καυτερού)

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

80 ml κόκκινο ξηρό κρασί

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ, το πιπέρι, το θυμάρι και αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε 70 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

kathimerini.gr





Πηγή