Για την υπόθεση Λύτρα τοποθετήθηκε ο κ. Σπύρος Δημήτριου.

«Δεν ξέρω κάτι παραπάνω από εσάς πλέον, είναι αγαπημένο μου ζευγάρι εδώ και πολλά χρόνια. Ο Αποστόλης έρχεται πάρει τον δρόμο της κατά νόμο τιμωρίας και η Σοφία να επουλώσει τις πληγές της και μακάρι ως ενήλικοι κάποια στιγμή ή να επιδείξουν συγχώρεση ή να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Με έχει ταράξει προσωπικά αυτό. Ο κατηγορούμενος θεωρεί ότι δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Δικαίωμα θα αίτημα αποφυλάκισης έχουν όλοι», είπε αρχικά.

«Κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να τιμωρείται μόνο η ενδοοικογενειακή βία αυστηρότερα. Θα πρέπει να επεκταθεί και σε όλες τις μορφές βίας. Ευτυχώς οι γυναίκες καταγγέλλουν.  Νας υπάρχει ποινική πρόληψη για όλες τις μορφιές βίας», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρίου.

Ο Θάνος Ασκητής μίλησε για την ψυχοπαθολογία της ανθρώπινης φύσης.

«Η κακοποίηση στην κοινωνία ήταν πάντα ένα φαινόμενο ισχυρό. Ο κακοποιητής δεν αγαπάει τον εαυτό του, εκφράζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το εγώ του τελείως παθητικά. Η κακοποιητική συμπεριφορά ενδεχομένως να αυξηθεί. Σύμφωνα με έρευνες οι διαταραχές προσωπικότητας ενδέχεται να αυξήσουν την βία τα επόμενα χρόνια, όπως και την αποσύνδεση και την εγωπάθεια», τόνισε ο κ. Ασκητής.

Καί συμπλήρωσε: «Οι άνθρωποι δεν έχουν μάθει να επικοινωνούν και να εκφράζονται. Είναι και το κόστος του να ζούμε με το εγώ περισσότερο από το εμείς. Έχουμε χάσει την ανοχή και την διαπραγμάτευση στην επικοινωνία μας. η υπερέκθεση ενός προβλήματος εξοικειώνει τον εγκέφαλο στην οποιασδήποτε μιμητική συμπεριφορά. Τα παιδιά ζουν την υπερέκθεση των γονιών τους και θεωρούν ότι η κοινωνία κινείται εχθρικά απέναντί τους λόγω των γονιών τους. αυτό δυστυχώς είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Δύση. Αναπτύσσουμε μία ψυχολογία του πάθους».


Πηγή