Πλούσια και νηστήσιμη μους σοκολάτας με αμαρέτο





Προετοιμασία – παρασκευή: 15΄, Αναμονή: 2 – 3 ώρες

Υλικά (για 5 μερίδες
125 γρ. σοκολατούχο γάλα σόγιας ή αμυγδάλου ή όποιο άλλο γάλα τέτοιου είδους

50 γρ. μέλι

260 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο + λίγο τρίμμα για διακόσμηση

350 γρ. τόφου απαλό (ΑΒ Βασιλόπουλος)

30 γρ. αμαρέτο

5 γρ. απόσταγμα βανίλιας

Διαδικασία

Ρίχνουμε το σοκολατούχο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις η θερμοκρασία του φτάσει τους 60° C, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Βάζουμε πολύ λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μεσαίας έντασης φωτιά. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει, στερεώνουμε στο στόμιο της κατσαρόλας το μπολ με την κουβερτούρα (μπεν μαρί).

Φροντίζουμε να μην ακουμπάει το νερό στο μπολ και να μην πέφτουν υδρατμοί και νερό στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πού και πού με μια κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή σάλτσα και αποσύρουμε.

Ρίχνουμε το γάλα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το τόφου, το αμαρέτο και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε και το χλιαρό γάλα και χτυπάμε για 3 – 4 λεπτά ακόμη.

Μοιράζουμε το μείγμα σε σκεύη της αρεσκείας μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες. Γαρνίρουμε με τρίμμα κουβερτούρας ή με κακάο. Εναλλακτικά, φτιάχνουμε φλούδες κουβερτούρας χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για την παρμεζάνα.

kathimerini.gr





Πηγή