Οι βομβαρδισμοί από τα μαχητικά του Ισραήλ στην περιοχή του Σάτι στην πόλη της Γάζας είναι συνεχείς.

Νύχτα και ημέρα οι δυνάμεις του Ισραήλ πλησιάζουν στον στόχο τους που δεν είναι άλλος από τα υπόγεια τούνελ της Χαμάς, που ισχυρίζονται πως υπάρχουν κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας.

Το Αλ Σίφα ανέστειλε σήμερα την λειτουργία του καθώς τα καύσιμα για τις γεννήτριες που δίνουν ρεύμα τελείωσαν και πόσιμο νερό δεν υπάρχει σε καμία από τις μονάδες του.

Ο Διευθυντής του νοσοκομείου έκανε δραματική έκκληση για κατάπαυση του πυρός αναφέροντας πως 39 νεογνά με αναπνευστικά προβλήματα διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.

«Δεν μπορούμε να εκκενώσουμε τους ασθενείς ή τα θύματα για πολλούς λόγους. Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και δεν υπάρχει ασφαλής έξοδος πέρα από το τεράστιο αριθμό τραυματιών και νεκρών. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου», ανέφερε.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καταγγέλουν πως δέχονται πυρά από τον ισραηλινό στρατό.

Επίσημα ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως δεν πολιορκεί το νοσοκομείο και σε καμία περίπτωση δεν έχει επιτεθεί σε αμάχους. Στην ανακοίνωση ο IDF λέει πως η δυτική πύλη του Αλ Σίφα είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να εκκενώσει για το νότο.

«Ο λαός του Ισραήλ αισθάνεται καλά. Αισθάνονται καλά γιατί γνωρίζουν ποιους πολεμάμε. Μαχόμαστε ενάντια σε τέρατα. Αυτό που μας έκαναν ήταν φρικτό αλλά παράλληλα μας έκανε να καταλάβουμε ποιος είναι ο εχθρός. Ο εχθρός είναι ένα στυγερό τέρας», δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας 73 του IDF.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως για εκκένωση των αμάχων έχει δοθεί και ο δρόμος στο παραλιακό μέτωπο της Γάζας ενώ σημειώνει πως τις τελευταίες δύο ημέρες τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν φύγει για τα νότια της Λωρίδας.


Πηγή