Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, δήλωσε ότι εκτός από τον Γιώργο Γεραπετρίτη –τη συνάντηση με τον οποίο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου– συναντήθηκε και με δεύτερο κυβερνητικό στέλεχος -με επίκεντρο την ψήφο του για το αποκαλούμενο κόμμα Κασιδιάρη και την τοποθέτηση του σε κάποια ανεξάρτητη αρχή μετά τη αφυπηρέτηση του από το δικαστικό σώμα στο τέλος Ιουνίου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε για την υπόθεση, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν μπήκε σε διαπραγμάτευση αλλά έπρεπε να κάνει κάποια συζήτηση όταν φέρνει στη Βουλή δικονομικές διατάξεις και έτσι, ο κ. Γεραπεςτρίτης είχε μία συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
«Η κυβέρνηση έχει διαψεύσει πως υπήρχε δεύτερο πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί του. Ο κ. Γεραπετρίτης έπρεπε να βρεθεί μαζί του. Παρά το ότι υπήρχε ενημέρωση κατακρίθηκε η στάση του κ, Τζανερίκου, βγήκε και έκανε δηλώσεις για τις διατάξεις αυτές που θεώρησε πως επηρέαζε το τμήμα του Αρείου πάγου που αποφάσιζε. Αυτό που έχει σημασία είναι πως το κόμμα του Κασιδιάρη δεν πρέπει να είναι στη Βουλή και η κυβέρνηση κάνει όσα πρέπει να κάνει για να επιτρέψει στον Άρειο Πάγο να χρησιμοποιήσει αντικειμενικά κριτήρια για την καταδίκη όσων έχουν να κάνουν με εγκληματικές οργανώσεις».
«Η κυβέρνηση πήγε να παρέμβει για να επηρεάσει τη δικαστική κρίση»
Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, απάντησε λέγοντας πως το πρώτο ζήτημα είναι η ταυτότητα της Δικαιοσύνης.
«Υπάρχει αυτή του Συντάγματος και αυτή του συστήματος. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε κυρίως του συστήματος και παρεμβαίνουν όλοι με αποτέλεσμα ένα μέρος του δικαστικού σώματος να επηρεάζεται. Η κυβέρνηση πήγε να παρέμβει για να επηρεάσει τη δικαστική κρίση. Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου είπε πως η κυβέρνηση του είπε να έχει συγκεκριμένη στάση στο ζήτημα. Στη Δημοκρατία είναι τρεις οι θεσμοί, και χρειάζεται κάθε πλευρά να έχει τη δικαιοδοσία και την ανεξαρτησία της και δεν την έχει. Εμείς προτείναμε να υπάρχει ορισμός. Πως πρόκειται δηλαδή για μία εγκληματική φασιστική οργάνωση. Με τον φασισμό δεν παίζουμε! Δεν ψηφίζουν μόνο οι φασίστες αλλά και η τιμωροί και σε αυτούς κλείνει το μάτι η κυβέρνηση της ΝΔ».
«Αυτό που λέμε είναι πως ένα έχει καταδικαστεί για κάποια αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, δεν μπορείς να έχεις κόμμα»
Ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε όσους ψηφίζουν αυτά τα κόμματα.
«Υπάρχει και ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος που πιστεύουν πως όλα είναι σάπια και σε αυτούς κλείνει το μάτι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά η Δημοκρατία θέλει να αμυνθεί απέναντι στον φασισμό. Σε αυτό φυσικά και γίνεται κάποια συνεννόηση, ακόμη και μεταξύ δικαστικής και κοινοβουλευτικής εξουσίας. Υπήρξε διαφορά στο πώς βλέπαμε τα πράγματα εμείς και πώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος έλεγε πως πρέπει να ορίζουν μόνο τα δικαστήρια εάν η άποψή μας είναι φασιστική και ανάλογα να μας επιτρέπει να μπούμε ή να μας ‘’πετάνε έξω’’ από τη Βουλή. Αυτό κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο. Εμείς αυτό που λέμε είναι πως ένα έχει καταδικαστεί για κάποια αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, δεν μπορείς να έχεις κόμμα και να βάλεις κάποιον μπροστά».
Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Ευάγγελου Αντώναρου, ο κ. Στέφανος Τζουμάκας είπε πως ο κ. Αντώναρος είναι ένα πολιτικός της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και ένα κόμμα που απευθύνεται σε ένα ευρύ σώμα, που είναι διάφοροι ψηφοφόροι, οφείλει να έχει διαφορετικούς υποψηφίους.
«Είναι και αυτό μία διεύρυνση. Υπάρχει μία τάση για αποχή. Ο κάθε πολίτης πρέπει να ψηφίσει αυτό που νιώθει πως είναι πιο κοντά στις απόψεις του. Το ότι θα ψηφίσουν τόσοι νέοι είναι σημαντικό γιατί οι νέοι θα ,μιλήσουν για αύριο. Η χώρα πρέπει να γυρίσει στη πολιτική».
Ο κ. Χάρης Θεοχάρης με τη σειρά του είπε πως όσων αφορά τους νέους, η ΝΔ είναι η μόνη κυβέρνηση που ασχολήθηκε μαζί τους.
Πηγή