Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε πως θεωρεί πως πρέπει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία και ο καθένας να πάρει την ευθύνη του.

«Ονομαστική ψηφοφορία είχε γίνει και στο σύμφωνο συμβίωσης. Είναι ένα θέμα που αφορά τα ίσα δικαιώματα μεταξύ των ανθρώπων. Θεωρώ αυτό που συμβαίνει με τη κυβέρνηση ανησυχητικό. Δεν μπορεί να υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης της χώρας να μην το ψηφίσει, όπως ο κύριος Βορίδης, ή τον αρμόδιων υπουργιών και ο πρωθυπουργός αν προτρέπει σε αποχή. Εγώ που θεωρώ λανθασμένη την στάση της Εκκλησίας, πιστεύω πως θα έπρεπε να κληθούν όλοι οι φορείς».

Η Άννα Καραμανλή είπε με τη σειρά της πως πιστεύει πως ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τη συνειδησιακή προσέγγιση και αφήνει ελευθέρους του βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

«Έτσι, και εγώ καταψήφισα το σύμφωνο συμβίωσης, καταψήφισα την αναδοχή και θα καταψηφίσω τον πολιτικό γάμο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων έχει αποφανθεί πως δεν θίγονται τα δικαιώματα και αφήνει κάθε χώρα εάν επιθυμεί να θεσπίσει τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Πιστεύω, όμως,  στην παραδοσιακή οικογένεια, στον πατέρα και τη μητέρα. Υπάρχει το άρθρο 11, όπου εάν αλλάξουμε την έννοια του γάμου, θα ‘’μπει από το παράθυρο’’ η παρένθετη μητέρα».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε πως πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφάλειάς ασχέτως του νομοσχεδίου ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;».

«Αυτή τη στιγμή βλέπω διαρροές από το ΠΑΣΟΚ. Δημοσίως δεν έχω ακούσει κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει πως θα το καταψηφίσει. Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να τελεσφορήσει πριν τις εκλογές. Εγώ θέλω μία ισχυρή κεντροαριστερά και γι’ αυτό η πρόταση η δική μου, όπως και άλλων, θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη στροφή στην κεντροαριστερά για να εκφράσουμε όλον αυτόν τον κόσμο».

Πολιτική αντιπαράθεση για τους αγρότες

Σε σχέση με τους αγρότες η Άννα Καραμανλή είπε πως η κυβέρνηση από το 2019 ακολουθεί μία φιλοαγροτική πολιτική με φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα.

«Αξίζουν τον σεβασμό μας και η ανησυχία τους είναι δίκαιη. Θέλω να πιστεύω πως το επιτελείο θα δώσει κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και δεν μπορεί να υπάρξει εκτροχιασμό των δημοσιονομικών.  Σεβόμαστε και θα τους ακούσουμε. Έγιναν λάθη από το υπουργείο Ανάπτυξης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε μπροστά και είπα πως ‘’είμαι εδώ για ανοιχτό διάλογο’’. Η ρίζα του κακού είναι η ΚΑΠ γιατί επιβάλει αυστηρές γεωργικές πρακτικές».

«Τα συγκεκριμένα ζητήματα απαιτούν μία στρατηγική. Πρέπει να επιληφθούν άμεσα τα ζητήματα οικονομικής ανακούφισης. Χρειάζονται λεφτά για τις συλλογικές δράσεις των αγροτών. Πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές», είπε με τη σειρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.


Πηγή