Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: περίπου 8 ώρες Ψήσιμο: περίπου 10΄
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, κατά προτίμηση από ελιά
- 2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα), προτιμότερο μπαγιάτικο, τριμμένο στο μούλτι σε χοντρά ψίχουλα
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής (τη σκόνη)
- 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα, μαζί με το ζουμί τους
- 3/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες (ή για όλο το βράδυ). Σε αυτό το διάστημα θα δράσει η σόδα και το γιαούρτι, κάτι που θα κάνει τα μπιφτέκια πολύ αφράτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μακρόστενα, κυλινδρικά μπιφτεκάκια πάχους 3 εκ. και μήκους 6 – 7 εκ., τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν καταπώς μας αρέσουν και να ροδίσουν.
Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου. Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι και γιαούρτι στραγγιστό με πάπρικα.