Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 20΄, Ψήσιμο: 22΄- 25΄
Για τη ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι (7 – 8 γρ.) ξηρή μαγιά
- 1 αυγό
- 200 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 ml ζεστό νερό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
- 18 φέτες παστουρμάς, χωρίς τσιμένι
- 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 350 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 6 αυγά
- 40 ml ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα των αυγών)
Διαδικασία
Ζύμη: Σε ένα βαθύ μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, μαλακή ζύμη.
Αν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε 1- 2 κουτ. σούπας αλεύρι. Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Ζυμώνουμε ξανά για 2 – 3 λεπτά και αφήνουμε και πάλι 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Πεϊνιρλί: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
Σε μια λεία επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε ένα μέτριο φύλλο ωοειδούς σχήματος (σαν βάρκα). Τυλίγουμε προς τα μέσα τις άκρες του, ώστε να ανασηκωθούν κάπως, και του δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα του πεϊνιρλί.
Βάζουμε τις βάσεις πεϊνιρλί στη λαδόκολλα (αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις κάνουμε σε 2 δόσεις). Απλώνουμε 3 φέτες παστουρμά στην καθεμία, σκορπίζουμε την πιπεριά, το τυρί και τα ντοματίνια και ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη από κάτω.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά «μάτια» για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι.
Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε πάνω σε κάθε πεϊνιρλί από ένα αυγό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όπως μας αρέσουν.