Η παιδική διαίσθηση είναι πολύ σημαντική. Μπορεί να τους κρατήσει μακριά από τον κίνδυνο, να τους καθοδηγήσει σε δραστηριότητες που απολαμβάνουν και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν τον χαρακτήρα τους μέσα από τη λήψη αποφάσεων. Οι γονείς διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη της διαίσθησης των παιδιών.

Η διαίσθησή των παιδιών είναι εξαιρετικά χρήσιμη, αλλά οι γονείς συχνά παραμελούν να τους βοηθήσουν να την αναπτύξουν . Η διαίσθησή των παιδιών πρέπει να βελτιωθεί μέσω ασκήσεων, καθώς και η ενθάρρυνση των ενηλίκων. Με αυτόν τον τρόπο, η διαδικασία εκμάθησης θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Η διαίσθηση μπορεί να οριστεί ως η ικανότητα να γνωρίζουμε κάτι με μεγάλη βεβαιότητα χωρίς συνειδητή λογική . Μερικοί άνθρωποι λένε ότι όταν η καρδιά ξέρει κάτι πριν από τον εγκέφαλο.

Η παροχή χώρου στα παιδιά σας θα τους δώσει την ευκαιρία να σκέφτονται και να δημιουργούν σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος, το οποίο με τη σειρά του τους βοηθά να αναπτύξουν τη διαίσθησή τους.

Πώς να αναπτύξετε τη διαίσθηση των παιδιών

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τη διαίσθησή των παιδιών σας:

-Προωθήστε την αυτοπεποίθηση

Οι γονείς θα είναι πάντα ένα παράδειγμα για τα παιδιά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να δείξει υψηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση μπροστά τους.

-Προσδιορίστε τις προτεραιότητές τους

Παρατηρώντας τα παιδιά σας ενώ αλληλεπιδρούν ελεύθερα, θα μπορείτε να προσδιορίσετε τις δραστηριότητες που τους αρέσουν περισσότερο. Αφού καταλάβετε τι είναι αυτό που τους αρέσει, ενθαρρύνετε τα.

-Ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα

Η δημιουργικότητα και η διαίσθηση πάνε χέρι-χέρι. Οι δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, η γραφή και η ανάγνωση, ενισχύουν τη δημιουργικότητα.

Οι συνομιλίες που παράγουν θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να απελευθερώσουν το μυαλό τους. Αυτό θα διευρύνει την ικανότητά τους να σκέπτονται ελεύθερα και θα είναι καλύτερα σε θέση να ερμηνεύσουν τι λέει η καρδιά τους.

-Παρέχετε το σωστό περιβάλλον

Η παιδική διαίσθηση αναπτύσσεται ευκολότερα σε ένα αρμονικό περιβάλλον χωρίς στρες . Μετά από όλα, η διαίσθηση βασίζεται στην ακρόαση της εσωτερικής φωνής μας.

govastileto.gr


Πηγή