Πώς η τεχνολογία θέτει τις βάσεις για ασφαλέστερες μετακινήσεις στους ελληνικούς δρόμους

Όσοι χρησιμοποιούμε καθημερινά το οδικό δίκτυο, έχουμε διαπιστώσει πως χρειάζεται να διανύσουμε έναν μακρύ δρόμο, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για οδική ασφάλεια στην Ελλάδα.

Το συμπέρασμα αυτό επιβεβαιώνουν και τα πιο πρόσφατα ευρήματα της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία αναφέρουν πως μέσα στο προηγούμενο έτος, τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν κατά 16%, αφού το 2020 συνέβησαν 9.107 ατυχήματα, ενώ το 2021 καταμετρήθηκαν 10.541. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να ανατρέψουμε αυτούς τους αριθμούς και να απολαμβάνουμε ασφαλέστερες μετακινήσεις;

Για να δώσουμε μία απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, έχει σημασία να εξετάσουμε την οδηγική μας συμπεριφορά. Βλέπετε, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει κάποιο όχημα να διέρχεται με ακατάλληλη ταχύτητα, έναν οδηγό να χρησιμοποιεί το κινητό του ενώ είναι εν κινήσει ή κάποιον δικυκλιστή να κυκλοφορεί χωρίς προστατευτικό κράνος. Συνεπώς, ο τρόπος που λειτουργούμε ενώ μετακινούμαστε στους δρόμους της πόλης, αποκαλύπτει τι χρειάζεται να αλλάξουμε, για να περιορίσουμε τους κινδύνους στην άσφαλτο.


Πηγή