Πώς να φτιάξετε σπιτική φοκάτσια

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε σπιτική φοκάτσια, το ιταλικό ελαφρύ και πεντανόστιμο ψωμί που θα συνοδέψει το μεσημεριανό σας φαγητό.

ΥΛΙΚΑ

1 & 1/3 κούπες ζεστό νερό

1 φακελάκι μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη

5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. αλάτι

1 κούπα ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε το ζεστό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 15 λεπτά.

Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, μισή κούπα ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς.

Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά σε μεσαία ταχύτητα για 6 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω αν κολλάει η ζύμη.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε.

Αφήνουμε για μία ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα ταψί.

Περνάμε τη ζύμη από το λάδι του ταψιού και την ανοίγουμε με τα χέρια μας. Με το δάχτυλο κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια.

Αφήνουμε για ακόμα μια ώρα μέχρι να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε για μισή ώρα.

Έτοιμη!



Πηγή