Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι, να αφαιρέσουμε μεγάλο μέρος των ενοχών, και να φτιάξουμε γλυκά που δεν θα επιβαρύνουν την υγεία μας.

Πάμε να δούμε μερικά μικρά μυστικά:

Ικανοποιήστε την όρεξή σας με ένα φρέσκο φρούτο εποχής. Μια τέλεια ιδέα για να σερβίρετε φρούτο σαν επιδόρπιο.

Προσέξτε πώς τρώτε. Θα απολαύσετε περισσότερο μερικές μικρές, γλυκές μπουκιές τρώγοντας αργά, παρά καταβροχθίζοντας μια ολόκληρη μερίδα.

Δοκιμάστε μπαχαρικά. Η κανέλα, για παράδειγμα, μπορεί να δώσει γλύκα σε ένα επιδόρπιο, χωρίς να χρειαζόμαστε τόση ζάχαρη.

Όταν η συνταγή ενός γλυκού απαιτεί βούτυρο, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τουλάχιστον την μισή ποσότητα με μια πιο υγιεινή εναλλακτική, όπως ελαιόλαδο.

Το μέλι είναι μια καλή εναλλακτική της ζάχαρης.

Χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής αλέσεως, τουλάχιστον εν μέρει, στην συνταγή σας.

Οι ξηροί καρποί είναι ένας υπέροχος τρόπος να κάνετε το επιδόρπιό σας πολύ πιο χορταστικό, και επίσης θα σας προσφέρουν πολύτιμες βιταμίνες και φυτικές ίνες, χωρίς πολλές περιττές θερμίδες.

Πηγή