Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για το πώς μπορείτε να στεγνώσετε πιο γρήγορα τα μαλλιά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι.

1. Πρώτα απ’ όλα φροντίστε να λουστείτε αρκετές ώρες πριν κοιμηθείτε για να μη κοιμηθείτε με βρεγμένα ή νωπά μαλλιά. Αν κοιμηθείτε με νωπά μαλλιά την επόμενη μέρα το πρωί θα έχουν το Hairstyle που θα τους δώσει το μαξιλάρι σας και θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια για να τους δώσετε το στυλ που εσείς θέλετε. Επίσης, είναι πιθανό να ξυπνήσετε με πονοκέφo.

2. Όταν είστε ακόμα μέσα στο ντουζ και αφού κλείσετε το νερό κρεμάστε το κεφάλι σας προς τα κάτω. Αφήστε να στραγγίξει το πολύ νερό πιέζοντας απαλά τα μαλλιά σας. Μη «στρίβετε» τα μαλλιά σας για να «στραγγίξουν»  γιατί έτσι τα «σπάτε» (τα βρεγμένα μαλλιά είναι τρεις φορές πιο αδύναμα από τα στεγνά)

3.  Μείνετε στην ίδια θέση και χτενίστε τα μαλλιά σας με μια χτένα με αραιά δόντια ξεκινώντας πρώτα από τις άκρες των μαλλιών σας και πάντα με φορά από ρίζα προς άκρη. Αυτό θα βοηθήσει να ξεμπλέξετε τα μαλλιά σας (προτείνετε να έχετε χρησιμοποιήσει conditioner). Στη συνέχεια σηκωθείτε σε όρθια θέση και χτενίστε και πάλι τα μαλλιά σας με την ίδια χτένα.

4.Χρησιμοποιείστε μια στεγνή και απορροφητική πετσέτα για να «σφουγγίσετε» τα μαλλιά σας. Και πάλι αποφύγετε να περιστρέψετε ή συστρέψετε τα μαλλιά σας για να μη «σπάσουν» τρίχες.

5. Βοηθήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν γρηγορότερα με αναστροφή του κεφαλιού σας προς τα πόδια σε τακτά χρονικά διαστήματα χτενίζοντας τα μαλλιά σας με τα δάχτυλά σας γιατί έτσι αφήνετε τον αέρα να περάσει ανάμεσά τους πιο εύκολα. Επαναλάβετε την ίδια κίνηση μέχρι που να νιώσετε τα μαλλιά σας στεγνά.