Το πιο προσιτό «γρήγορο» φαγητό για τους Έλληνες, το παραδοσιακό τυλιχτό σουβλάκι, μέσα σε έναν χρόνο έφτασε να πωλείται σε τιμές κοντά στα 3,50 ευρώ, «θύμα» και αυτό της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων.

Σχεδόν έναν χρόνο πριν, ένα σουβλάκι τυλιχτό με πίτα κόστιζε κατά μέσο όρο 2,5 ευρώ στα ψητοπωλεία της πρωτεύουσας. Την ίδια στιγμή, σήμερα πωλείται μεσοσταθμικά στα 3,20 ευρώ σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο CNN Greece, o πρόεδρος των ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελουσούλης ενώ ανάλογα με την περιοχή η τιμή του ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, στα 3,50-3,60 ευρώ.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη όπου το σουβλάκι είναι «ενισχυμένο» σε ποσότητα, φτάνει ακόμη και τα 4 ευρώ.


Πηγή