Σε όλες τις γυναίκες αρέσει να κοιμούνται αγκαλιά με τον σύντροφο τους. Είναι πολύ όμορφο να ξυπνάς το πρωί και να βλέπεις δίπλα σου τον άνθρωπο σου άλλωστε. Βέβαια έχει σκεφτεί ποτέ σου, πώς αυτή η ανάγκη σου μπορεί να κάνει καλό στην υγεία σου; Ότι δηλαδή το να κοιμάσαι μαζί με τον σύντροφο σου μπορεί να σας προσφέρει πραγματικά πλεονεκτήματα; Και όμως είναι αλήθεια.

Έρευνα έχει δείξει ότι τελικά βοηθάει την υγεία σου όταν κοιμάσαι με τον σύντροφο σου. Μάλιστα είναι πολύ πιο ευεργετικό από ότι όταν κοιμάσαι μόνη σου. Αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό; Παρακάτω θα βρεις τι έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας και κάπως έτσι θα μπορέσεις να “απαιτήσεις” να κοιμάστε μαζί κάθε μέρα μιας και είναι πολύ καλό τόσο για την σχέση σας αλλά και για εσάς τους δύο προσωπικά!

Μακροζωία και καλή υγεία

Αρχικά η έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια που κοιμούνται μαζί έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο σχετικά με όσους κοιμούνται μόνοι τους. Επίσης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου, όπως το να ξυπνάς μέσα στο βράδυ, η υγεία των συμμετεχόντων έδειξε να είναι σε καλύτερη κατάσταση από όσων κοιμούνται μόνοι.

Καλύτερος ποιοτικά ύπνος

Επίσης, η ίδια έρευνα έδειξε ότι για τις γυναίκες είναι εξαιρετικά ωφέλιμο μιας και ποιοτικά κάνουν καλύτερο ύπνο όταν έχουν δίπλα τους τον σύντροφο τους, ότι τις παίρνει ευκολότερα ο ύπνος και ότι από ένα σημείο και ύστερα δεν τους απασχολεί και τόσο που μοιράζονται το κρεβάτι, οπότε και ξυπνούν λιγότερο συχνά μέσα στο βράδυ.


Λιγότερο άγχος

Ένα ακόμα εξαιρετικό αποτέλεσμα τις έρευνας είναι ότι η ψυχολογική υγεία των γυναικών βελτιώθηκε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό. Το στρες και το άγχος μειώθηκε σημαντικά και μάλιστα η ίδια έρευνα έδειξε ότι για τις γυναίκες που είχαν περίοδο, οι πόνοι της περιόδου επίσης μειώθηκαν σημαντικά όταν ο σύντροφος τους κοιμόταν δίπλα τους. Η υπόθεση που έγινε πάνω σε αυτό είναι ότι αυτό συμβαίνει λόγω της “ορμόνης της αγάπης” που εκκρίνεται όταν το ζευγάρι ξαπλώνει μαζί.

Υγιέστερη και πιο σταθερές βάσεις στη σχέση σας

Τέλος, η έρευνα έδειξε ότι για την ψυχολογική υγεία του ζευγαριού το να κοιμάται μαζί μπορεί να ωφελήσει στην πιο υγιή και άμεση αντιμετώπιση ενός καυγά, μιας και τελικά το να κοιμάσαι μαζί με τον άλλο είναι από τις βάσεις μια σχέσης- το επιζητούν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες. Θέλεις μήπως και ακόμα έναν λόγο για να κοιμάστε κάθε βράδυ μαζί; Έχετε και οι δυο λιγότερες πιθανότητες για καρδιοπάθειες, καρκίνο και γενικότερα μακροχρόνιες ασθένειες.

govastileto.gr


Πηγή