Νέα τεχνική καταπολέμησης του καρκίνου!

Τα επιστημονικά δεδομένα υποδεικνύουν ανοδικές τάσεις στους δείκτες καρκίνου που οφείλονται σε καταστροφικές συνήθειες όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Ο καρκίνος του ήπατος, του στόματος, του δέρματος και των νεφρών είναι μερικές μόνο από τις μορφές της νόσου που μπορούμε ως ένα βαθμό να προλάβουμε κάνοντας μερικές απλές αλλαγές στη ζωή μας.

Δείτε 10 απλούς τρόπους να προστατευθείτε από σήμερα κιόλας.

1. Βρείτε το ιδανικό σας βάρος

Αρκετές μορφές καρκίνου συνδέονται άμεσα με την παχυσαρκία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία και το κάπνισμα είναι οι δύο βασικότεροι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο που μπορούμε να αποφύγουμε. Ο λιπώδης ιστός συνδέεται με την αυξημένη παραγωγή ορμονών, όπως τα οιστρογόνα και η ινσουλίνη, με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στο μαστό, το παχύ έντερο ή το πάγκρεας.

2. Γελάστε περισσότερο

Είναι απλό, αλλά θαυματουργό! Το γέλιο ενισχύει τοανοσοποιητικό, καταπολεμά το στρες και έχει αποδειχθεί πως ενεργοποιεί την παραγωγή των κυττάρων Τ, τα οποία συμβάλλουν στη φυσική αντιμετώπιση του καρκίνου από τον οργανισμό.

3. Να φοράτε πάντα καπέλο

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Natureδείχνει ότι το αντηλιακό δεν είναι αρκετό για να προστατευθούμε από το επικίνδυνο μελάνωμα. Επιβάλλεται να παίρνουμε συμπληρωματικά μέτρα προστασίας, όπως να φοράμε καπέλο καθημερινά.

4. Πιείτε (μόνο μία) μπύρα

Η μπύρα μπορεί να προστατεύσει από το ελικοβακτήριο του πυλωρού, το οποίο προκαλεί τα στομαχικά έλκη και συνδέεται πιθανώς και με τον καρκίνο του στομάχου. Μείνετε στη μία μπύρα, καθώς η υπερβολική κατανάλωση συνδέεται με τον καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του ήπατος και του οισοφάγου.

5. Μην κάθεστε πολλές ώρες

Ο κίνδυνος καρκίνου της μήτρας, του γαστρεντερικού και των πνευμόνων αυξάνεται κατά 10% για κάθε 2 επιπλέον ώρες που περνάμε καθιστοί καθημερινά. Η γυμναστική δεν αντισταθμίζει την αρνητική επίδραση της καθιστικής ζωής, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the National Cancer Institute.

6. Απολαύστε άφοβα τον καφέ

Ο καφές συμβάλλει στην προστασία από τον καρκίνο στο κεφάλι, τη στοματική κοιλότητα, το λάρυγγα αλλά και το συκώτι.

7. Πιείτε πολύ νερό καθημερινά

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού συμβάλλει στην προστασία από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, καθώς βοηθά να διασπώνται καρκινογόνες ουσίες στα ούρα και να απομακρύνονται ταχύτερα από το σώμα.

8. Επιλέξτε του ξηρούς καρπούς ως σνακ

Τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν σελήνιο, ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην προστασία από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

9. Βάλτε περισσότερο σκόρδο στα φαγητά σας

Το σκόρδο περιέχει σύνθετες θειικές ενώσεις που ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο. Το σκόρδο προστατεύει κυρίως από τον καρκίνο του στομάχου. Μην ανησυχείτε για την κακοσμία του στόματος, καθώς μπορείτε να την αντισταθμίσετε με το μήλο.

10. Μειώστε το αλάτι

Δεν πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από 6 γραμμάριααλάτι (2,4 γραμμάρια νάτριο) σε καθημερινή βάση. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου.

 

 

 

 

Πηγή:gr.news.yahoo.com