Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε την πιο σοβαρή επίθεση από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα κτυπώντας με πυραύλους και drone καμικάζι προσωρινό σημείο συγκέντρωσης δυνάμεων του IDF στην πόλη Arab al-Aramshe στο βόρειο Ισραήλ με συνέπεια να τραυματιστούν 18 άτομα εκ των οποίων οι 13 ήταν έφεδροι στρατιώτες.

Η Χεζμπολάχ αναφέρει στην ανάληψη ευθύνης για το κτύπημα ότι έπληξε κτίριο που χρησιμοποιούσε ο Ισραηλινός Στρατός.

Νωρίτερα, η διοίκηση της οργάνωσης αποκάλυψε ότι στοχοποίησε πυροβολαρχία του συστήματος αεράμυνας Iron Dome.

Το περίεργο της επίθεσης είναι ότι δεν ήχησε ο συναγερμός και ότι το drone της Χεζμπολάχ δεν αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα.

Η επίθεση έγινε με drone καμικάζι ‘Mirsad-1’ (‘Ababil-2T’) ιρανικής κατασκευής.

Δείτε βίντεο

Τί αναφέρει η ανακοίνωση του IDF

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε σήμερα ότι 14 στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων έξι σοβαρά, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο από πλήγμα, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ.

«Τις τελευταίες ώρες, ένας αριθμός αντιαρματικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών ταυτοποιήθηκαν καθώς διέσχιζαν τα σύνορα από το έδαφος του Λιβάνου προς το χωριό Αραμπ αλ-Αράμσε στο βόρειο Ισραήλ», ανακοίνωσε ο IDF.

«Έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, δύο φέρουν μετρίου βαθμού τραύματα και οι άλλοι δύο ελαφρά», διευκρίνισε.

Νωρίτερα, η υπηρεσία πρώτων βοηθειών είχε ανακοινώσει ότι υπάρχουν 14 τραυματίες από πλήγμα. Το ιατρικό κέντρο της Γαλιλαίας είχε ανακοινώσει ότι «δεκατέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων δύο βαριά, μεταφέρθηκαν από το χωριό Αραμπ αλ-Αράμσε».

Αργότερα ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε σε 18.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ισραηλινή στρατιωτική εγκατάσταση στο Αραμπ αλ-Αράμσε σε απάντηση για τη δολοφονία από το Ισραήλ μελών και διοικητών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Είναι η τρίτη μέρα στη σειρά που η Χεζμπολάχ προκαλεί απώλειες στον IDF.

Δείτε βίντεο

Ιράν: «Θα τους χτυπήσουμε 100%»

Ο Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), ταξίαρχος Ali Hajizadeh δήλωσε σήμερα ότι το Ιράν θα απαντήσει 100% σε κάθε είδους αντίποινα από το Ισραήλ.

Ιρανικό ΜΜΕ: «Τι θα κάνετε αν το Ισραήλ απαντήσει;»

Χατζιζαντέχ: «Θα τους χτυπήσουμε 100%»

Παράλληλα Ιρανός αξιωματούχος αποκάλυψε τα εξής:

“Όταν το Ιράν επιτέθηκε απευθείας στο Ισραήλ, οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της χώρας υπέθεσαν ήδη ότι θα πραγματοποιηθούν ισραηλινά αντίποινα, και μάλιστα προετοιμάστηκαν για έναν περιορισμένο πόλεμο, ο οποίος υπέθεσαν ότι θα διαρκούσε 1 έως 3 μήνες.

H εκτίμηση ήταν ότι κάποια στιγμή έπρεπε να πρέπει να το Ιράν να φτάσει σε αυτό το σημείο για την αποκατάσταση της αποτροπής, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».

Τέλος, και ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του Ιράν, Ταξίαρχος Κιουμάρς Χεϊντάρι προειδοποίησε το Ισραήλ:

“Η εποχή του “hit and run” έχει τελειώσει”Πηγή