Πολλά είναι τα διατροφικά ατοπήματα που κάνουμε καθημερινά και που έχουν επιπτώσεις στην υγεία μας.

Η άγνοια των αρνητικών τους συνεπειών μας ωθεί στη συνεχή κατανάλωσή τους, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Για το λόγο αυτό, σας παρουσιάζουμε 7 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ξαναφάτε, καθώς επίσης και τους λόγους για τους οποίους αυτές είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό μας.

Κατεψυγμένα φαγητά:

Τα περισσότερα κατεψυγμένα φαγητά είναι γεμάτα με συντηρητικά, αλάτι, λιπαρά και άλλες τεχνητές ουσίες. Εκτός αυτού, τα γεύματα αυτά είναι προμαγειρεμένα και συνήθως αποτυχημένα στο ζέσταμα.

Ποπκορν που γίνονται σε φούρνο μικροκυμάτων:

Τα ποπκορν αυτά είναι συμπιεσμένα σε σακούλες και περιβάλλονται από πάρα πολλά χημικά και αλάτι για να διατηρηθούν! Είναι ανθυγιεινά και γεμάτα χημικά όπως το diacetyl, μια ουσία εξαιρετικά επικίνδυνη.

Αλλαντικά:

Κόψε τα λουκάνικα, το μπέικον και όλα αυτά τα αλλαντικά και κρέατα που έχουν φτιαχτεί είτε από τα περισσεύματα άλλων κρεάτων, είτε σε απαράδεκτες συνθήκες. Ειδικά όσοι έχετε χοληστερίνη, πρέπει να τα αποφεύγετε όπως ο διάβολος το λιβάνι!

Energybars:

Αυτό που θεωρητικά βοηθά στη διατροφή μας, κάνει κακό στον οργανισμό μας. Πολλά από αυτά έχουν τρανς λιπαρά, ζάχαρη και ουσίες που τα κάνουν επικίνδυνα.

Μαργαρίνη:

Κρύβεται σε όλα τα αγαπημένα σας φαγητά, το τρανς λιπαρό που όλοι αγαπάμε όμως μας κάνει τόσο κακό που θα έπρεπε να απαγορευτεί. Προτιμάτε να βάζετε βούτυρο στο φαγητό σας και να αποφεύγετε τα λιπαρά γεύματα όταν τρώτε έξω.

Γάλα σόγιας ή οτιδήποτε με σόγια:

Πολλά εργοστάσια που παράγουν σόγια χρησιμοποιούν ένα τοξικό χημικό που ονομάζεται hexane και προκαλεί καρκίνο.

Προϊόντα διαίτης:

Δημιουργούν μακροπρόθεσμα διάφορα προβλήματα στο έντερο και το στομάχι σας και αντικαθιστούν τη ζάχαρη με ουσίες άκρως επικίνδυνες.

 

 

 

 

 

Πηγή:tsekouratoi.gr