Τα πρώτα ραντεβού μπορούν να προκαλέσουν τόσο πολύ άγχος γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να φαινόμαστε και να είμαστε τέλειοι την πρώτη φορά που συναντάμε κάποιον. Θέλουμε να μας επιλέγουν, οπότε αυτός είναι συχνά ο στόχος μας.
Αυτό μπορεί να μετατρέψει ένα δυνητικά ευχάριστο γεγονός σε έναν εξουθενωτικό εφιάλτη. Αλλά αν αλλάξουμε τη σκέψη μας γύρω από τα ραντεβού, μπορεί να αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο βιώνουμε τα πρώτα ραντεβού (και αυτά που θα ακολουθήσουν).
Οι ειδικοί προτείνουν να αντιμετωπίσετε το πρώτο ραντεβού ως «ραντεβού σε μίνι οθόνη». Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι σύντομο (συνιστούν 45 έως 60 λεπτά), βολικό (όχι περισσότερο από 15 έως 20 λεπτά μακριά) και να σας δίνει αρκετές πληροφορίες για να δείτε εάν θέλετε ένα δεύτερο ραντεβού με αυτό το άτομο.
Η προετοιμασία βοηθά αυτήν τη διαδικασία να είναι πιο αποτελεσματική. Πώς; Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν:
Δημιουργήστε μια ερώτηση για τα πρώτα ραντεβού
Βρείτε μια καλή ερώτηση, που να αποπνέει τις βασικές σας αξίες και ρωτήστε την στα πρώτα ραντεβού. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε εάν οι αξίες σας ευθυγραμμίζονται. Για παράδειγμα, αν η «ευγνωμοσύνη» είναι μια κορυφαία αξία για εσάς, μπορείτε να ρωτήσετε «Γιατί είσαι πιο ευγνώμων στη ζωή σου αυτήν τη στιγμή;».
Προετοιμάστε τα ρούχα σας από πριν
Οι ειδικοί προτείνουν πάντα να έχετε ως επιλογές δύο ή τρία ρούχα για το πρώτο ραντεβού, ώστε να μην αγχώνεστε ποτέ για το τι θα φορέσετε. Μπορεί να είναι casual, όπως ένα τζιν κι ένα χαριτωμένο τοπ ή ένα φόρεμα και αθλητικά παπούτσια -επιλέξτε όποια ρούχα σας κάνουν να νιώθετε καλά. Κρατήστε τα σε ένα συγκεκριμένο σημείο της ντουλάπας σας, ώστε να είναι εύκολο να τα βρείτε.
Μην ξοδεύετε χρόνο ανησυχώντας για το μακιγιάζ/τα μαλλιά
Ένα μίνι ραντεβού προορίζεται να είναι περιστασιακό. Δε χρειάζεται να φοράτε έντονο μακιγιάζ ή να κάνετε κάποιο εξεζητημένο χτένισμα στα μαλλιά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να υιοθετήσετε ένα athleisure στιλ, να κάνετε μια ωραία αλογοουρά, να φορέσετε λίγη μάσκαρα και lip gloss -εξαρτάται βέβαια και που διαδραματίζεται το πρώτο ραντεβού, αλλά σε κάθε περίπτωση, μην το παρακάνετε, προσπαθήστε να είστε φυσικές.
Πηγαίνετε στην τοποθεσία του ραντεβού σας λίγο νωρίτερα
Επιλέξτε ένα μέρος στο οποίο νιώθετε άνετα και φτάστε εκεί 15 με 20 λεπτά νωρίτερα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να εγκλιματιστείτε στην ατμόσφαιρα του χώρου, να χαλαρώσετε και να απελευθερώσετε τυχόν ένταση.
Όσο περιμένετε, μπορείτε να πάρετε βαθιές ανάσες, να κάνετε λίγο journaling, να συνομιλήσετε με τον barista -οτιδήποτε θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ήρεμοι/ες και πιο χαλαροί/ές πριν φτάσει το ραντεβού σας.
Μετά τα ραντεβού τι;
Χρησιμοποιήστε τον κανόνα 4/4
Μετά από τέσσερα ραντεβού με κάποιον, οι ειδικοί προτείνουν να εφαρμόσετε τον κανόνα 4/4 για να προσδιορίσετε αν ταιριάζετε τελικά με τον άνθρωπο που βγήκατε ραντεβού.
- Είναι ευθυγραμμισμένες οι βασικές σας αξίες; Κάνοντας ερωτήσεις που προκύπτουν από τη γνώση των βασικών αξιών σας και τι έχει σημασία για εσάς, θα είστε σε θέση να καταλάβετε γρήγορα αν ταιριάζετε.
- Υπάρχει χημεία; Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η χημεία λειτουργεί συχνά αντίστροφα και μπορείτε να δημιουργήσετε χημεία με την πάροδο του χρόνου. Δε χρειάζεστε τρελές σπίθες στα πρώτα δύο ραντεβού, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να φανταστείτε ότι φιλάτε αυτό το άτομο για να συνεχίσετε.
- Είναι συναισθηματικά ώριμο αυτό το άτομο; Μια βασική ερώτηση που πρέπει να κάνετε στο ραντεβού σας είναι: «Πες μου για την τελευταία σου σχέση». Η απάντησή τους μπορεί να σας πει πολλά για την ωριμότητά τους (ένα red flag για παράδειγμα είναι όταν μιλάει αρνητικά για τον/την πρώην του/ης).
- Είναι έτοιμοι για το ίδιο πράγμα για το οποίο είστε έτοιμες κι εσείς; Αυτό είναι κρίσιμο ερώτημα. Οι άνθρωποι συχνά λένε ότι είναι έτοιμοι για μια σχέση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Μια καλή ερώτηση που πρέπει να κάνετε είναι «Ας περάσουμε στον χρόνο -πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε τρία χρόνια από τώρα;».
Πηγή