Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Νέτο Μύθου στο 41ο λεπτό, και χάρη σε αυτό ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πέμπτο πρωτάθλημα Κ17 της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και απείλησε με Τζαμαλή (19′), Πλις (23′). Όμως, ήταν ο “Δικέφαλος του Βορρά” αυτός που άνοιξε το σκορ όταν στο 41 από έξοδο και απόκρουση του Γεωργακοπούλου. Η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μύθου που από το ύψος περιοχής την έστειλε στα δίχτυα. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Θεοδωρίδης των Πειραιωτών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Γιωτόπουλος (69′ Σκουρόπουλος), Φράγκος, Καρκατσάλης, Θεοδωρίδης, Φίλης (69′ Οσάφι), Πλις, Φλούδας, Μιχαηλίδης, Βασιλακόπουλος (76′ Κτενάς), Τζαμαλής

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Μπαταούλας, Κοσίδης, Βυρσωκινός, Παπανικόπουλος (71′ Γκιόκα), Ελευθεριάδης, Ντούνγκα (90+3′ Θεοφίλου), Μύθου (46′ λ.τρ. Μπερδος), Τσίτσιλας (86′ Κρομμύδας), Στύλος

Η “χρυσή Βίβλος”

Ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 7 κατακτήσεις, ακολουθεί με 5 ο ΠΑΟΚ, ενώ από μία φορά έχουν κατακτήσει το τρόπαιο ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και η Ξάνθη. Η διοργάνωση μετράει 15 χρόνια “ζωής” όμως έχουν διεξαχθεί μόνο 13 Final-4, ελέω Covid. Το 2021 το πρωτάθλημα ματαιώθηκε, ενώ το 2020 έγινε μόνο τελικός.//Λ.


Πηγή