Πρωτότυπη ομελέτα με κατίκι Δομοκού και αβοκάντο

Εύκολο / Μερίδες: 4 / Προετοιμασία: 10′ / Χρόνος: 10′

Το βουτυρένιο και αρωματικό αβοκάντο ταιριάζει ιδανικά με αυτή την ομελέτα. Μην παραλείψετε τον χυμό λεμονιού στο τέλος. Είναι η λεπτομέρεια που δίνει έξτρα πόντους νοστιμιάς.

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 70 ml φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, ψιλοκομμένα (βρίσκουμε έτοιμα, συσκευασμένα στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)
  • 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το τυρί και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, κάνουμε 2 ομελέτες μοιράζοντας το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα) ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, σείουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί το μείγμα σε όλο τον πυθμένα σε μια ισόπαχη στρώση και τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάει από τηγάνι.

Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το αβοκάντο και το υπόλοιπο λάδι και τη βάζουμε στον φούρνο, ακριβώς κάτω από το γκριλ.

Αν το σκεύος μας έχει πλαστικά μέρη, τα τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης.

kathimerini.gr

Πηγή