Με το θέμα είχε ασχοληθεί η εφημερίδα «Κόσμος» και στο παρελθόν. Φαίνεται όμως ότι όσο η κρίση «αραχνιάζει» τα οικονομικά μας, το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις! Πρόκειται για τις φοιτήτριες ή νεαρές γενικότερα που ψάχνουν για «μπαμπάδες» ώστε να τις φροντίζουν! Με πληρωμή… το κορμί τους! Μόλις τα κορίτσια πέφτουν στο κρεβάτι του πλούσιου «μπαμπά», εκείνος αναλαμβάνει όλα τα έξοδα του «sugar baby» του, από το ενοίκιο ως τον λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου ή το… μανικιούρ! Από την άλλη, πληθαίνουν και τα αγόρια που υπόσχονται να γίνουν το boy toy που θα βγάλει από τη ρουτίνα ώριμες «sugar mamas»!

Μέχρι και site υπάρχει, το SugarDaters.com, στο οποίο μπορεί κάποιος να βρει και κορίτσια από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή! Οι περισσότερες δηλώνουν πως για να ανταποκριθούν στα έξοδα της ζωής σε μία άλλη πόλη έπρεπε να βρουν μία λύση, να πιάσουν δουλειά! Ετσι κάνουν εγγραφή στο site… και περιμένουν τον «μπαμπά» τους!

Το SugarDaters.com κάνει θραύση στην Ελλάδα, αν και μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής. Εχει ήδη 1.000 μέλη, που δηλώνουν έτοιμα να εκπληρώσουν και την πιο τρελή φαντασίωση του στοργικού ηλεκτρονικού «μπαμπά» ή της «μαμάς» που θα τα… υιοθετήσει!

Παρότι η εναλλακτική οnline dating πλατφόρμα λειτουργεί στην Ελλάδα λίγους μήνες, καθημερινά όλο και περισσότεροι κάνουν εγγραφή. Τα sugar babes και τα boy toys είναι ηλικίας από 18 έως 35 χρόνων, ενώ οι ηλικίες των sugar daddies και των sugar mamas αρχίζουν συνήθως από τα 35 χρόνια και πρόκειται κυρίως για επιχειρηματίες με οικονομική άνεση. Οι περισσότεροι δεν είναι παντρεμένοι.

Για να εγγραφεί μια κοπέλα ως «su-gar baby» ή ένας άνδρας ως «toy boy» θα πρέπει να φτιάξει ένα προφίλ στο οποίο θα έχει τη φωτογραφία της/του. Παρουσιάζουν σε αυτό την προσωπικότητά τους, τον σωματότυπο, τα βασικά τους ενδιαφέροντα αλλά και το «μέσο εισόδημα» στο οποίο προσβλέπουν από αυτή την ενασχόληση! Τι ψάχνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μέσα από το εν λόγω site; Μία πολυτελή ζωή, την άνεση που ποτέ δεν είχαν, κάποιον που θα τους συμπεριφερθεί με σεβασμό. Κοπέλες και νεαροί βγαίνουν με ώριμους άντρες και γυναίκες, αντίστοιχα, που τους αρέσουν και οι οποίοι είναι οικονομικά ευκατάστατοι. Δεν μπαίνουν στον ιστότοπο για να κοιμηθούν με οποιονδήποτε, δεν είναι εκεί για μόνο ένα βράδυ! Αλλά και τα ώριμα μέλη της παρέας πρέπει να περιγράφουν τον εαυτό τους, να δηλώνουν το μηνιαίο εισόδημά τους καθώς και να πληρώνουν στην ιστοσελίδα μηνιαία συνδρομή, που κυμαίνεται περίπου στα 50 ευρώ.