Υπέροχη συνταγή, ιδανική για το καλοκαίρι. Θέλει ντοματίνια, σκόρδο, λευκό κρασί και φρέσκο βασιλικό.
Υλικά
- Φρέσκο ψάρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά μπούκοβο καυτερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 20 ντοματίνια, στα δύο
- 1/4 φλυτζανιού λευκό κρασί
- Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180
- Ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίστε ελαφρά το σκόρδο και το μπούκοβο
- Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια, ροδίστε για 9-12 λεπτά
- Προσθέστε το κρασί, αφήστε 2 λεπτά να σιγοβράσει
- Ρίξτε χυμό λεμονιού, ξύσμα, ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, βράστε για 2 λεπτά
- Βάλτε τη σάλτσα στην άκρη, καθαρίστε το τηγάνι
- Ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά -Ροδίστε τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο μεριές, για 5 λεπτά, αλάτι και πιπέρι
- Σε ταψάκι βάζετε το ψάρι, όλα τα υγρά του + τη σάλτσα και ψήστε για 7-10 λεπτά
<!–
–>