1/2 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. μανιτάρια
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 1/2 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. σ. θυμάρι ξερό, τριμμένο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε δυνατή φωτιά και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί.
Έπειτα, προσθέτετε το ψαρονέφρι και το ψήνετε και από τις δύο πλευρές, σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να ροδίζει, αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι που προηγουμένως έχετε ψιλοκόψει και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Σβήνετε το ψαρονέφρι με το λευκό κρασί, προσθέτετε τη μουστάρδα και ρίχνετε το πιπέρι με το θυμάρι, αφού πρώτα τα ανακατέψετε καλά.
Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε διαρκώς για ακόμα 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύετε με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανητές.
Πηγή