Pυζόγαλο με σοκολάτα

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
  • 1 λίτρο γάλα σόγιας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το γάλα σόγιας σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτετε δύο κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.
  2. Ρίχνετε το ρύζι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου.
  3. Όταν το ρύζι έχει κάψει, προσθέτετε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας  και ανακατεύετε καλά.
  4. Συνεχίζετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
  5. Αν θέλετε να το σερβίρετε παγωμένο όπως το απλό ρυζόγαλο το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.