Ρεάλ Μαδρίτης: Επισημοποιήθηκε το… αστρονομικό deal για το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»

Η Ρεάλ Μαδρίτης επισημοποίησε τη συμφωνία της με τη «Sixth Streets» και τη «Legends» για το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το οποίο θα αποφέρει στα ταμεία των «Μερένγκες» 360 εκατομμύρια ευρώ.

Το μεγάλο «deal» της Ρεάλ Μαδρίτης με το αμερικανικό επενδυτικό fund «Sixth Street» και την εταιρεία διαχείρισης σταδίων «Legends» για την παραχώρηση του 20% των δικαιωμάτων του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τα επόμενα 20 χρόνια ήταν στα σκαριά εδώ και μήνες και την Πέμπτη (19/5) επισημοποιήθηκε. Oι τρεις πλευρές έβαλαν τις υπογραφές στα σχετικά συμβόλαια κασι οι «Μερένγκες» εξασφάλισαν 360 εκατομμύρια ευρώ. Οι Αμερικανοί θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου το μάρκετινγκ του νέου γηπέδου αλλά και όλων των μη αθλητικών εκδηλώσεων που θα διεξάγονται τόσο εντός, όσο και στα πέριξ του σταδίου

H ανακοίνωση της Ρεάλ Mαδρίτης:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης στη χθεσινή (18/5) συνεδρίασή του επικύρωσε συμφωνία με την Sixth Street, μια επενδυτική εταιρεία, και τη Legends, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διαχείριση γηπέδων και τις Premium εμπειρίες για αθλητικούς οργανισμούς και τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων, με στόχο τη μετατροπή του σταδίου Σαντιάγκο Μπερναμπέου σε έναν μοναδικό χώρο και, ταυτόχρονα, ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για αναψυχή και ψυχαγωγία.

Αυτή η μακροπρόθεσμη στρατηγική συμφωνία θα σημαίνει συνεισφορά περίπου 360 εκατομμυρίων ευρώ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία ο σύλλογος μπορεί να διαθέσει σε οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές του. Μέσω αυτής της συμμαχίας, η Sixth Street αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής στη λειτουργία ορισμένων νέων επιχειρήσεων στο στάδιο για μια περίοδο είκοσι ετών. Ομοίως, η Legends θα συνεισφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις της στη λειτουργία μεγάλων γηπέδων και κέντρων αναψυχής, επιτρέποντας τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του σταδίου.

Η μεταμόρφωση του γηπέδου του Σαντιάγο Μπερναμπέου θα σηματοδοτήσει το πριν και το μετά στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή η συμμαχία με την Sixth Street και τη Legends θα είναι απαραίτητη για την παροχή μοναδικών εμπειριών σε ένα στάδιο όπου μπορούν να διοργανωθούν πολλαπλές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτή η συμφωνία μας ενισχύει στον στόχο μας να συνεχίσουμε να αυξάνουμε σημαντικά τα έσοδα του γηπέδου τόσο από αθλητικές εκδηλώσεις όσο και από εκδηλώσεις κάθε είδους».

gazzetta.gr
Πηγή